Ротари клуб Добрич на 26 години
Начало: 2023-06-10
Край: 2023-06-10

Ротари клуб Добрич и приятели - заедно за бъдещето на децата ни
Да се съберем в края на всяка работна година е традиция за Ротари. Това е вечер, в която си казваме какво сме направили, споделяме какво искаме да направим в бъдеще, но най-вече – това е вечер на приятелството, на споделените добри каузи, вечер на надеждата и на убеждението, че щом сме заедно, значи можем да постигнем и най-непостижимата мечта.
Такава беше съботната вечер. Нашата специална вечер, в която отпразнувахме заедно 26-годишния рожден ден на Ротари – Добрич, почетохме заедно 26-годишната работа на ротарианците от златна Добруджа в полза на обществото. Дадохме отчет за свършената работа през годината и споделихме, кои са новите ни проекти.
Една от основните каузи на Ротари е образованието. За това, ние от Ротари клуб Добрич сме решили да вложим повече време, енергия и средства в негова подкрепа. Стартирахме проекта "Бъди съвременен будител!", с партньорството на младите ни приятели от клуб "Знаете ли български език?" към СУ "Св. Климент Охридски" в Добрич.
Поставихме началото на поредица от срещи между учители, ученици и директори на училища с лектори от програмата „Сподели и вдъхнови!“, чиято мисия е чрез личните истории на всеки от тях да се мотивират децата и техните учители да мечтаят смело, да действат с решителност и постоянство, за да са успешни.
Наша следваща цел е организирането на конференция "Училище за успех“. На нея в партньорство с РУО - Добрич и сдружението "Сподели и Вдъхнови" ние ще срещнем бизнес общността и образователната общност, за да споделят добри примери за обучение, мотивиране, управление и развитие на човешкия потенциал. Целта ни е да направим мост между образованието и бизнеса, за да помогнем на зрелостници и абсолвенти да направят своята първа крачка в професионалната си кариера, подготвени и мотивирани за успешна реализация.
Ето, това е нашата мисия. И защото са ни чисти помислите вярваме, че ще са успешни и делата ни! За това благодарим на всички, които бяха с нас и ни подкрепиха! Благодарим за споделеното време, отделените средства и съпричастността. Благодарим и на тези, които не успяха да присъстват, но бяха с нас и ние усетихме подкрепата им. Благодарим за приятелството! След такава вечер сме убедени, че няма непостижими цели и щом сме заедно ще успеем. Дължим го на децата на Добрич!
Нека заедно станем съвременни будители!