НАЦИОНАЛНО ЧЕСТВАНЕ ШИПЧЕНСКА ЕПОПЕЯ 19 АВГУСТ 2023 г.
Начало: 2023-08-19
Край: 2023-08-19
НАЦИОНАЛНО ЧЕСТВАНЕ ШИПЧЕНСКА ЕПОПЕЯ 19 АВГУСТ 2023 г.

ПОКАНА
ЗА
НАЦИОНАЛНО ЧЕСТВАНЕ НА ШИПЧЕНСКАТА ЕПОПЕЯ

Скъпи приятели,
За поредна година ние от Ротари клуб – Габрово организираме туристически походи като част от Национално честване „Шипченска епопея“. През настоящата година походите ще бъде в кулминационния за тържествата 19 август и ще започне рано сутринта от три изходни позиции – Соколски манастир, м. Узана и гр. Шипка. И трите лъча на похода не изискват сериозна физическа подготовка, приятни са за вървене, както и подходящи за деца. Ротарианците от габрово страна се събираме за панихидата на Соколски манастир 7:45 часа. След което с похода се изкачваме до паметника на Свободата. Продължителността на походите е около 3 часа.
Те завършват с обща снимка при морената на Ротари, намираща се на големия паркинг на Шипка. След нея, в 11:00 часа има официална част след която представителната гвардейска част поднася венци, като винаги има и такъв от нашият клуб.
След това има два избора: гледане на възстановките на боевете изпълнявани от НД Традиция или приятелска почерпка с раздумка в ресторанта на хотел Шипка – северно от големия паркинг.
Ние от Ротари клуб – Габрово препоръчваме пристигането да бъде петък вечер.
Настаняване може да бъде направено в Бизнес Хотел МАК (066 800 229) или хотел Орловец (066 800061) или други хотели по избор
Паролата за рецепциите при резервация е Ротари.
На сайта https://shipka.org/ има подробно описание на походи, актуална програма и всичката необходима информация.
Ако желаете, можете да видите едно кратко видео в Плейлиста „Шипченска епопея“ на дистриктния YouTube канал: https://youtu.be/ET63-gPRNZA

С призива: Очакваме ви, подсещам, че тази година е кръгла годишнина от написването на Вазовата епопея.

Изтегли файлове
» Програма Национално честване Шипченска епопея 202
» Покана