Ротари клуб Добрич организира благотворителен концерт в подкрепа на проекта „Светулка“, за обновяване на детското отделение в МБАЛ Добрич
Начало: 2024-02-01
Край: 2024-04-11

Благотворителен концерт в Добрич събра 16 500 лв. за обновяване на детското отделение на МБАЛ Добрич

В сърцето на Добрич, вълнуващата оперета "Царицата на чардаша", изпълнена от Варненската опера, предложи емоции на добричлии. Представлението привлече вниманието на публиката с невероятната си музика и изпълнение и събра стотици зрители, готови да подкрепят каузата на Ротари клуб Добрич.

Благодарение на щедростта на тези, които закупиха билети за спектакъла, беше събрана сума от 16 500 лв., която бе предоставена за проект "Светулка" в МБАЛ Добрич. Целта на проекта е да преобрази болничната среда, давайки на малките пациенти усещането за свобода, светлина и най-вече надежда. Промяната в пространството се стреми да направи болничния престой на децата по-приятен и подкрепящ, като ги доближи до обстановката у дома.

"Нашата цел е да преобразим болничната среда и да предоставим на децата усещането за уют и домашна обстановка, докато се лекуват. Благодарение на подкрепата на общността и щедростта на всички, които подкрепиха благотворителния концерт, ние можем да направим големи промени за нашите малки пациенти," сподели представител на Ротари клуба.

Събитието не само вълнува сърцата на публиката с изключителното си изпълнение, но и напомни за силата на общността и способността й да създава реални промени.