Послание на ДГ Христо Михайловски за м. Юни 2024
Дата: 11.06.2024Христо Михайловски
Дистрикт Гуверньор 2023-2024
Ротари Дистрикт - 2482 България

„Най-доброто време за засаждане на дърво беше преди 20 години. Второто най-добро време е сега.” – Китайска поговорка

Скъпи приятели Ротарианци, Ротарактори и Интерактори,

Измина една удивителна година, в която се убедих в силата на Ротари и безграничните възможности, които нашата организация притежава. За периода на моята служба като Дистрикт гуверньор имах честта да работя с отдадени, талантливи и трудолюбиви хора, да се сблъскам с предизвикателства и ограничения, но също така и отново да мечтая - за повече, повече Ротари в България, повече ротарианци в България, повече каузи и повече щастливи съдби. Заедно изградихме мостове на доверие и разбирателство, които да предадем нататък. За мен Ротари е впечатляваща структура с брилянтни правила за управление от А до Я и съм сигурен, че оставям в наследство важни теми, които да разгърнем в бъдещето.
Много от вас споделят с мен, че ще запомните отминаващата ротарианска година със събитията по случай Честването на 90-години Ротари в България. Запознахме се с непреходните ротариански ценности. „Ние служим на клуба, като възпитаваме чувство на добро приятелство и сближаване на професиите. Служим на професията си като работим за морално издигане и социална чувствителност“.

Впечатлен съм от отзивчивостта, креативността и енергията на нашите млади приятели от Ротаракт и Интеракт. Нека не забравяме, че е ключово да спазваме основния принцип, а именно ротация и възпитаване на лидерски умения у тях. Голямото ми послание към вас ротарианците е, нека с действия сме ежедневно вдъхновение за тях, което да гарантира, че бъдещите поколения ще са част от продължаващото наследство на България. Защото да си ротарианец е специална привилегия и съм радостен, че много от вас оценяват това и отдават своето сърце за нашата прекрасна организация.

През следващите години продължавам моя ротариански път и ще положа още повече усилия за успешното развитие на стартиралите проекти в образование и здравеопазване в нашата страна. Като Асистент Ротари Координатор ще помагам за утвърждаване на Ротари ценностите в Дистрикт 2482.  Благодарен съм на живота за шанса, който ми даде – Да сътворим надежда в света, в нашия малък и донякъде неподреден свят, в който има място за всеки от нас, и в който щом си тук - значи си нужен.

Приветствам с добре дошла на поста новия Дистрикт гуверньор,  Маргарита Богданова, с пожелание да утвърди Магията на Ротари.

Ваш в Ротари,
Христо               

Юни 2024