ПДГ Атанас Атанасов, 2012-2013
Начало » ПДГ » ПДГ Атанас Атанасов, 2012-2013Уважаеми ротарианци,
Приятели мои,


Преди пет месеца застанах пред лидерите на Дистрикта и обявих темата на Президента на РИ Сакуджи Танака за ротарианската 2012-13 година „Мир чрез служба”. Тема, която трябва да стане основен приоритет във всяка наша дейност.
Служба в полза на нашето семейство, родители и близки, служба в полза на нашата професия, бизнес и квалификация, служба в полза на нашето общество, улица, квартал или град, служба в полза на световното разбирателство и запознанства, служба, насочена и водеща към голямата цел - Мир.


Призовавам ви да се вгледате в себе си, да намерите силата, любовта и безкористното желание да помагате на другите, да проявите тези си качества, да им дадете път и така да получите своята възможност да полетите. Призовавам ви да намерите своята вътрешна мотивация, своя дух и да действате с тях - огледайте се около себе си, вгледайте се в околния свят и бъдете промяната, която искате да видите.


Влизам в тази ротарианска година, решен да постигнем напредък, за да направим Дистрикта по-силен, отколкото е сега, да направим нашите общности по-добро място за живеене, отколкото са днес.
Влизаме в тази ротарианска година твърдо решени, аз и моят екип на място, при вашите клубове, за да разберем нуждите ви и да ви служим в осъществяване на целите, да помагаме по пътя за постигане на мечтите ви.


Нашите приоритети през тази година ще бъдат трудът и вдъхновението.
Трудът - като част от целта ни да помагаме за укрепването на клубовете. Като част от на службата в полза на нашите общности, на нашите хуманитарни проекти, като част от усилията ни за популяризиране на нашата дейност в обществото.
Ще търсим вдъхновението в нас, в нашите семейства, в миналото си и в това, което искаме да бъдем, за да поставяме високи цели, в името на които да работим и служим. 

Приятели мои,

Вълнувам се изключително много, но и съм готов, готов да ви служа.
Няма да ни оценяват по това, което сме искали да постигнем, а по резултатите.
Затова нека, когато не разбираме - да питаме.
Когато не можем - да поискаме помощ.
Когато сме самотни - да търсим приятелства.
Когато не виждаме изход - да продължаваме напред.
Напред по нашия път за Мир чрез служба.

Благодаря ви за безкористната служба и честита нова ротарианска година!

Ваш в службата в Ротари
Атанас Атанасов
Дистрикт гуверньор 2012/2013
Дистрикт 2482 България