Новини

Страници
«
Стратегическото планиране в Ротари клубовете
Стратегическото планиране в Ротари клубовете
01.09.2019 г.

Автор: проф.д-р Маргарита Богданова, РК Свищов За Маргото знаех, че е професионалист. Не знаех в какво. Дали човек е професионалист проличава в онези простички разговори за общочовешки или конкретночовешки ценности. Разговори, в които уж се говори за конкретни факти и ситуации, и изведнъж някой прави извода, или обощението, или казва онова изречение, за което си викаш: ето това е! И ти остава една такава лека завист, благородна и бяла, че не си го казал ти. Това е Маргарита Богданова - без значение от житейската ситуация, от комитета, в който работи, до снимката, на която гордо усмихната позира с приятели с ... градинарски ръкавици и по анцунг.  През миналата есен (2018) в София се случи поредния RLI (Лидершип институт за ротарианци). Темата - стратегическо планиране, и въпросът е "Някой знае ли какво е стратегически план?". Леко мълчание ( вижте статията на Емо Коцев за техниките ) и водещият конкретизира въпроса, след което се оказа, че има участник, който не само знае, ами и си вади хляба с това (защото в крайна сметка ротарианците сами си вадим хляба, за да имаме възможност да отделяме от него и от времето си и за другите). Представяме професор Богданова!   
Ефективни техники на интегриране на индивиди и групи в организацията
Ефективни техники на интегриране на индивиди и групи в организацията
30.08.2019 г.

Автор: доц.д-р Емил Коцев . Тази статия е авторска, публикувана в изданието "Бизнес посоки" на БСУ.  Автор е Доц. д-р Емил Коцев , Паст дистрикт гуверньор 2017-2018 - годината, в която Направихме разликата .  Кариерата му в Ротари продължи на зонално ниво: асистент е на зоналния координатор по публичен имидж. Емо е от онези хора, за които имаш усещането, че винаги си познавал, дори да го виждаш за пръв път. С такива хора приятелството се случва сега и на момента, чак започваш да се чудиш защо. :) В цивилния живот, извън Ротари, ПДГ Емил Коцев,  е доцент по Мениджмънт и бизнес развитие в Русенски университет Ангел Кънчев. Както в математиката се казва: колкото по-абстрактно моделна е една структура, толкова по-конкретна е тя. Пожелаваме ви приятно четене! И ползотворно усвояване на техники.
Е-управление и трансформация
Е-управление и трансформация
29.07.2019 г.

Автор на статията е Атанас Сиреков, член на РК Бургас, внук на един от двигателите на ротарианското движение през 1939 година - Атанас Сиреков. Сиреков-младши е завършил микроелектроника в Технически Университет-Илменау, Германия и публична администрация в БСУ. Наско Сиреков е един от утвърдените специалисти в областта на информационните технологии и дългогодишен директор на ИТ отдела в Община Бургас, в сградата, която е построена благодарение на неговия дядо - кметът Атанас Сиреков. Отличаван е с национални награди за професионализъм, автор е на две книги за електронното управление и една биографична, за своя прадядо, а именно „Генерал Симеон Караиванов“. Малко са онези, които знаят, че Наско Сиреков, освен внук на най-успешния кмет на Бургас, чието име носи, е  правнук на Генерала.  Наско Сиреков е уважаван ротарианец, паст президент на клуба. Това, което малко ротарианци в дистрикта знаят е, че той е паст Изпълнителен секретар на мултинационалния дистрикт, в който до 2007 година бяха българските Ротари клубове. С особена гордост съобщавам този факт, защото РК Бургас е първият и засега единствен Ротари клуб в дистрикта с двама "дистриктни секретари". Таня

Страници
«