Официално посещение на ДГ в РК София Витоша
Начало: 2018-01-11
Край: 2018-01-11
Официално посещение на ДГ в РК София Витоша

На 11.01.2018 г. Ротари клуб София Витоша посрещна с добре дошъл дългоочакван гост – Емил Коцев, Гуверньор на Дистрикт 2482 за 2017-2018 г.

Г-н Емил Коцев, който е доцент по социално управление в Русенския университет „Ангел Кънчев“ и специалист по кариерно развитие и управление на човешките ресурси беше очакван с голям интерес от членовете на клуба.
Срещата започна с традиционната камбана, изпълнение на химните на Република България и Ротари Интернешънал и ротарианската молитва.
В началото Дистрикт Гуверньорът изложи сбито и ясно целите на българския Дистрикт 2482 през тази ротарианска година, като наблегна специално на темата „Да правим разликата“. Той афишира и личната си ангажираност и готовност за подпомагане и решаване на всички проблеми на Ротари клуб София Витоша, които биха се нуждаели от помощ от Дистрикт-а. Г-н Емил Коцев благодари за положените усилия и добрата работа на членовете на Ротари клуб София Витоша през годините и ги призова не само да даряват пари на Фондация Ротари, което те правят редовно, но и да обмислят и да реализират голям проект на клуба, за който да ползват средства от Фондацията, като напомни, че 50 % от всички дарени средства след 3 години се връщат обратно в Дистрикт-а за реализирането на дистриктни и глобални грандове, като в момента има над 150 000 щат. долара, които стоят неоползотворени в очакване на клубни предложения за глобални грантове. Накрая той призова за още по-голяма съпричастност, състрадание и активност за служба на обществото.
След изложението на ДГ се състоя дискусия за състоянието и развитието на Ротари клубовете в Дистрикт 2482 България, за това, доколко сме полезни и значими, като част от голямото ротарианско семейство.

Накрая на срещата, след като получи клубните подаръци, ДГ Емил Коцев връчи на президента на клуба Светослав Танчовски и г-н Евгени Макавеев (АДГ за Зона 2 2017/2018) ротариански вратовръзки с темата на годината и флагче на Дистрикт 2482, а на членовете на Борда на РК София Витоша знаменца с темата на ротарианската година и пожела успехи на всички в личен и професионален план.
Със звука на камбаната официалната част на срещата завърши и вечерта продължи в непринудена, приятелска атмосфера.

Свали файл: 1515868339_img_6189.jpg