КОЛЕДЕН БАЗАР на Ротари клуб „София-Балкан“
Начало: 2019-11-28
Край: 2019-12-01
КОЛЕДЕН БАЗАР   на Ротари клуб „София-Балкан“

КОЛЕДЕН БАЗАР
Ротари клуб „София-Балкан“ за трета поредна година ще вземе участие в ежегодния Немски Коледен базар. Организаторите на базара безвъзмездно предоставят коледна къщичка, в която различни организации да продават артикули по техен избор и събраните средства да се използват в подкрепа на тяхна благотворителна кауза.

За двете си години участие Ротари клуб „София-Балкан“ успя не само да събере средства за Баскетболен отбор за хора в инвалидни колички, но и да популяризира този спорт, който вече се практикува не само на клубно, но и на национално ниво. Тази година България беше домакин на Европейското първенство по баскетбол за хора в инвалидни колички, което е изключителен успех за развитието на спорта.

Участията в Коледния базар бяха подкрепени както от приятелски Ротари и Ротаракт клубове от страната, така и от два чуждестранни клуба. Английският Ротари клуб RC Gerard Cross and Shalphon St. Peter организира специално посещение на „София-Балкан“ в рамките на Коледния базар, а това доведе и до побратимяването на двата клуба. Членове на белгийски Ротари клуб, в този момент гости на Ротари клуб „София-Сердика“, също направиха кратко посещение в знак на подкрепа към инициативата и каузата.

Партньори на Ротари клуб „София-Балкан“ са няколко софийски начални и средни училища 22 СЕУ „Г. С. Раковски „ гр. София , ЧУ „Банкерче“ гр. София , ПГО „Недка Иван Лазарова“ гр. Русе и множество артисти.

Всички те даряват уникални ръчно изработени артикули, които тази година можете да закупите в коледната къщичка на
Ротари клуб „София-Балкан“ от 28-ми Ноември до 1-ви Декември в Градската градина,
до пл. Батенберг с работно време от 11:00 до 22:00ч.