Посещение на ДГ в РК Видин
Начало: 2020-02-10
Край: 2020-02-11
Посещение на ДГ в РК Видин

Митко Минев – ДГ на Ротари Дистрикт 2482- България, бе на посещение във Видин. Придружаван от президента на видинския клуб инж. Игнат Игнатов и Асистент дистрикт гуверньор на зона V – Николай Александров той се срещна с кмета на общината д-р Цветан Ценков.
Гуверньорът предаде на кмета специалните поздрави от кмета на гр. Велико Търново, който също е член на ротарианското семейство. Митко Минев подчерта, че усилията на Ротари България са насочени към подобряване живота в общността, било то на младото поколение, на хора в неравностойно положение, било то за проблеми, където институциите не успяват да достигнат в пълнота обема, в който би трябвало да дават. „Затова са и нашите срещи с общинските ръководства, за да можем да стиковаме съвместната си работа в полза на хората, чрез общността и чрез света“, добави още той.
По време на срещата бяха обсъдени потенциалните възможности за сътрудничество, сферите, в които Ротари може да бъде в полза на обществото. Дистрикт гуверньорът подчерта, че е впечатлен от дейността на видинските ротарианци и от проектите, с чиято реализация са се ангажирали.
„Ротари клуб Видин се е утвърдил с присъствието си в обществения живот на гр. Видин и областа. Това, което върши е видимо, хората го оценяват. Адмирации за активната работа в полза на младите хора, за подкрепата и възможностите, които им предоставя организацията за личностно изграждане и развитие чрез чартирания Интеракт клуб в града“, заяви от своя страна кметът. Той подчерта, че в лицето на общината Ротари клуб винаги ще има съдействие и то заради благородните инициативи, на които се е посветила организацията.
Чрез своите действия ротарианците дават сигнал, че Ротари клуб е мястото, където хората могат да проявят своята гражданска ангажираност към това, което става около тях. „Нашите членове са хора, които искат да работят, да служат безкористно, доброволно. Имаме клубове, които дават именно този пример и един от тях е този в Видин “, каза Митко Минев. Той подари на кмета Алманах, включващ проектите на всички Ротари клубове за изминалата ротараинска година и флага на Дистрикт Гуверньора, с логото за тази година.
По време на визитата си в града, Дистрикт гуверньорът посети изграденият с дистриктен гранд Социално просветен център към църквата „Успение Богородично“, алеята на Ротари с посадените по повод 20 – годишнината дръвчета, пилона с българското знаме на брега на Дунава и други по малки проекти на видинските ротарианци. Срещна се с младежите от Интеракт клуба и с членовете на Ротари клуб Видин.
Дистрикт гуверньорът и Президента на клуба си размениха флагчета. Митко минев връчи значка на новоприет член на клуба, а на президентите на РК и Интеракта – значки с мотото на годината „Rotariy CONNECTS The World”. Накрая гуверньорът получи традиционният за годината 2019 - 2020 подарък на Ротари клуб Видин, както и набор дипляни за историята на града.
*Събитието е отразено в местна медия – „Телевизия Видин“.

Свали файл: 1581684142_1dsc_9198.jpg