Международен ултрамаратон се проведе в Златоград
Дата: 30.09.2019

На 28.09.2019 г. над 250 участници се включиха в първия ултрамаратон , който се проведе в най-южния град на България – Златоград. Те се състезаваха по трасета с дължина 23, 53 и 85 километра.

Едни от най-известните български бегачи на ултрадълги дистанции участваха в уникалното спортно събитие. Първият старт беше даден в 5 ч сутринта в Златоград. Организаторите, част от които бяха инашите млади приятели от ИАК Златоград, бяха подготвили и обезопасили три трасета с различна трудност. А РК Златоград - Неделино е един от многото спонсори на състезанието.

Емилия Цонева, член на РК Златоград - Неделино и Главен организатор на Ултрамаратона: Отделно трасетата са изпълнени с една невероятна природа, която хората не познават, защото това са Родопите - непознати.

Организаторите смятат да превърнат ултрамаратона в традиция, като обявиха и датата на второто издание на маратона K3 Ultra - 26.09.2020 г., а състезателите бяха категорични, че пак ще се върнат в Златоград.Последните 10 новини

» Първи трепети и любопитство на първокласниците в Община Момчилград бяха сподели лично с Дистрикт Гуверньорът на Дистрикт 2482 арх. Илиян Николов
» Ротари клуб Кърджали се отваря за можещите, младите признати за равноправни партньори
» МИГ Харманли - сред отличниците през предходния програмен период
» Българска агенция спечели световни награди за SEO
» Ротари клуб - Габрово дари на училищата в Габрово, Трявна и Плачковци инфрачервени термометри
» По традиционно РК Нова Загора откри учебната година с подаръци за първокласниците.
» Изявени ученици получиха награди от Ротари клуб Велико Търново
» Послание на ДГ Илиян Николов за септември 2020
» Ротари клуб Нова Загора приключи успешно поредния си проект в сферата на образованието - "Нека свържем света на науката със забавното"
» Всяко предизвикателство е още една възможност