С цвете в ръка срещу репродуктивните проблеми
Дата: 13.03.2020

За втора поредна година младежите от Ротаракт клуб Велико Търново инициираха кампания С цвете в ръка срещу репродуктивните проблеми.

Младите хора от РОТАРАКТ клуб Велико Търново и техните партньори по проекти от фондация “Искам бебе” и Община Велико Търново, организират дарителското събитие заедно. Основната цел е събиране на средства за подкрепа на двойки, за които зачеването на бебе е съпътствано с препятствия.

Както и миналата година, те позиционираха своите урни за дарения пред Община Велико Търново, а за всяка сума над 5 лв. дарителите получаваха роза в различни цветове. Организацията подкрепя различни социални каузи, като борбата с безплодието е една от най-чувствителните.

За щастие с програмата на община Велико Търново “Инвитро” от 2011г. са родени 61 бебета, а фондация “Искам бебе” целогодишно събира средства за подпомагане на двойки в цяла България. Акции като тези са силно необходими, за да може все повече двойки да получат шанс да имат свое дете, тъй като процедурите са скъпи и понякога непосилни.

Всеки, съпричастен с каузата на Ротаракт, успя както да зарадва любимата жена с роза от кампанията, така и да бъде част от построяването на едно взаимно помагащо си общество. Другите дарителски акции на младежите са винаги успешни, което е показателно за това, че великотърновци обединяват усилия, за да помагат.

Кампанията се проведе на 7-ми март с ограничено време, поради метеорологичните условия, но въпреки това само за малко повече от 2 часа събраните средства възлизат на 733.20 лв.
Събраните средства от “С цвете в ръка срещу репродуктивните проблеми” ще бъдат изцяло дарени на фондация “Искам бебе”. Различни събития са финансирали фондацията в последните месеци и парите от тях, както и от “С цвете в ръка” ще бъдат събрани наедно и разпределени поравно между 5 кандидат-двойки.


Последните 10 новини

» Съби Стойчев е президент на Ротари клуб Нова Загора за 2020/2021 година.
» Чартиране на Интеракт Клуб Харманли
» Послание на ДГ Илиян Николов за м.юли 2020
» Недко Недев е новия Президент на РК Сливен
» Ротация на президентите в Ротари клуб Габрово
» Пореден проект на Ротари клуб Сливен
» РК Варна-Евксиноград дари 28 компютърни устройства на ОУ „Г. С. Раковски“ в с. Голямо ново, Търговищко
» Ротация 25.6.2020
» Първата жена Президент на Ротарианското движение в Града на липите встъпи в длъжност
» Ротари клуб – Търговище ремонтира знакова мраморна чешма