Първи фолклорен фестивал Море от ритми
Дата: 18.10.2011
Автор: Снежана Кръстева

В град Балчик от 22 до 24.09.11г. се проведе първия фолклорен фестивал "Море от ритми". Ротари Балчик и община Балчик бяха основните спонсори на мероприятието.

За наша радост плакета за първото място- предоставен от Ротари клуба остана в Балчик, спечелен от състав "Веселие" .Във фестивала се включиха над 400 самодейци. Фестивала ще бъде ежегоден и се очаква следващото му издание да е в началото на септември 2012.

Национален фолклорен фестивал “Море от ритми” се проведе за първа година с дефиле на откритата сцена на пл. “21 септември” в Балчик.

Журито на фестивала е в състав: проф. Даниела Дженева – директор на ансамбъл “Тракия” и ръководител на катедра “Хореография” към АМТИИ, доц. д-р Антон Андонов – балетмайстор и преподавател и проф. Георг Краев – известен специалист в областта на фолклорната култура и преподавател в НБУ.

Идеята  на националния фолклорен фестивал “Море от ритми” е да се популяризира българския фолклор, да се съхраняват и развиват фолклорните традиции в България. Реализирането на фестивала има за цел да бъде посредник за обмен на новаторски методики в съвременното обучение на фолклорните изпълнители.РК Балчик , Ротари клуб , Ротари клуб Балчик , Балчик , фолклорен фестивал , фестивал ,

Последните 10 новини

» Първи трепети и любопитство на първокласниците в Община Момчилград бяха сподели лично с Дистрикт Гуверньорът на Дистрикт 2482 арх. Илиян Николов
» Ротари клуб Кърджали се отваря за можещите, младите признати за равноправни партньори
» МИГ Харманли - сред отличниците през предходния програмен период
» Българска агенция спечели световни награди за SEO
» Ротари клуб - Габрово дари на училищата в Габрово, Трявна и Плачковци инфрачервени термометри
» По традиционно РК Нова Загора откри учебната година с подаръци за първокласниците.
» Изявени ученици получиха награди от Ротари клуб Велико Търново
» Послание на ДГ Илиян Николов за септември 2020
» Ротари клуб Нова Загора приключи успешно поредния си проект в сферата на образованието - "Нека свържем света на науката със забавното"
» Всяко предизвикателство е още една възможност