ЗОНАЛЕН ТУРНИР ПО БОУЛИНГ РК "РУСЕ – ДУНАВ"
Дата: 12.11.2012

ЗОНАЛЕН ТУРНИР ПО БОУЛИНГ ПРОВЕДЕН НА 10.11.2012
РК „РУСЕ – ДУНАВ”


ЗОНАЛЕН ТУРНИР ПО БОУЛИНГ
РК „РУСЕ – ДУНАВ”

С много хъс, ентусиазъм и спортсменски дух, ротарианци от Русе, Тутракан, Свищов и Александрия, Румъния участваха в зоналния, приятелски турнир по боулинг, организиран от РК „Русе-Дунав”. На пистите в залата, да премерят сили и да се забавляват заедно в съботния ден, се събраха повече от 20 мъже и 10 дами. Участниците се бориха за титлите индивидуален и отборен шампион. Първо място в индивидуалното класиране при мъжете спечели Светозар Пенчев, след оспорван двубой с Вълко Вълков. Двамата показаха завидни умения в разбиването на кеглите, а всеки страйк беше отбелязван с бурни овации.
Отборната надпревара събра аплодисментите на зрителите с изключително напрегнат и емоционален финал. Един срещу друг, да претендират за титлата, се изправиха двата отбора на РК „Русе-Дунав”. Тимът на Светозар Пенчев, Вълко Вълков и Енчо Енчев бяха в напрежение до последния момент, защото другата тройка Владимир Колев, Пламен Цветков и Никола Николов водеха само с 1 точка преднина в квалификациите. Във финалната фаза на турнира обаче, резултата се обърна в полза на Пенчев, Вълков и Енчев. Те победиха с тактика и благодарение на чувството си за хумор, с което разсейваха противниците си.
Тримата обаче трябва още да се потрудят на пистите, тъй като според статистиката дамите през цялото време са им дишали във врата. Отборната надпревара при тях приключи с минимална разлика от точки спрямо класирането при мъжете и беше спечелена от представителките на домакините. Фаворит в индивидуалния тур се оказа Валя Петрова от Тутракан. Точна ръка в хвърлянето показа и АДГ Ирена Бонев.
Състезанието беше ознаменувано с награждаване на победителите и с приятелска дегустация на вино в по-късните часове.Последните 10 новини

» Посещение на ДГ Митко Минев в РК Нова Загора
» Ротари клуб Нова Загора - "Спомоществовател на образованието"
» Международно сътрудничество РК Добрич - РК Измаил
» Ротари клуб – Разград, съорганизатор на конференцията „Нови индустрии, дигитална икономика, общество – проекции на бъдещето – II”
» ДГ Митко Минев в Ротари клуб Провадия
» 4 месеца след началото на ротарианската година 74 процента от целите посочени от клубовете за фонда EndPolio са изпълнени
» Послание на ДГ Митко Минев за м.ноември 2019
» Ротари Клуб Харманли, проведе официална среща с Ротари Клуб Нингбо, Китай
» Три подготвителнни семинара - три невероятни събития във Варна, София и Ямбол
» Списанията на Ротари – България 1933-1941