РК Русе-Дунав II Есенно барбекю
Дата: 02.10.2014

РОТАРИ КЛУБ "РУСЕ - ДУНАВ"
II РОТАРИАНСКО ЕСЕННО БАРБЕКЮ


РОТАРИ КЛУБ "РУСЕ - ДУНАВ"
II РОТАРИАНСКО ЕСЕННО БАРБЕКЮ

РК "Русе - Дунав" организира на 27 септември 2014 г. в градина "Дунавско село" край Русе Второто международно, ротарианско есенно барбекю. Целта на домакините беше да се съберат средства за участие на даровити русенски деца в олимпиади по математика и английски език в градовете Рим и Москва през 2015 г. Подкрепиха ги много ротарианци и техни приятели.
В надпреварата по регламент за най-вкусно приготвено месо участваха 9 отбора. В есенното барбекю за втора поредна година се включиха отбори от побратимените клубове от Нови Сад - Сърбия и Гюргево - Румъния, както и клубове от Дистрикт 2482.
Майсторите по приготвяне на месо се представиха с уникални рецепти - кебап от дива свиня, свински шиш на чеверме, всевъзможи пържоли на скара и много други месни вкусотии.
Пет членното международно жури, ръководено от посланика на РБългария в Румъния, оцени както вкусовите качества на приготвените месни блюда, така и начина, по който са гарнирани и поднесени.
Победители в кулинарната надпревара станаха представителите на домакините Светлозар Пенчев и Пламен Цветков, които предложиха на гостите огромен шиш на чеверме и печени на скара карначета от овче месо, от които всички опитаха с наслада. На журито не убягна и факта, че отборът беше облечен в традиционни български носии.
Второто място беше присъдено на ротарианците от РК - Гюргево, а РК - Нови Сад спечели наградата на дегустаторите и гостите на барбекюто.
Блюдата на призьорите бяха откупени от присъстващите почитатели на барбекюто. Средствата ще бъдат дарени на участниците в олимпиадите.
Организаторите от РК "Русе - Дунав" от сега събират майстори на барбекюто за участие в Третото есенно барбекю през есента на 2015 г.Последните 10 новини

» Още свири шипченският вятър!
» Подарък за 150-годишния юбилей на Читалище “Развитие“ от Ротари клуб Севлиево
» Дарение на Пациентски монитор на Акушеро-Гинекологичен Комплекс в УМБАЛ “Проф. д-р Стоян Киркович” - град Стара Загора
» Ротари клуб Смолян дари станции за дезинфекция на болницата в Смолян.
» Послание на ДГ Митко Минев за м.май 2020
» 9 софийски клуба ЗАЕДНО в борбата с Covid-19
» РОТАРИ КЛУБ ДАРИ КОМПЮТРИ НА УЧИЛИЩАТА В ПАНАГЮРИЩЕ
» РК Варна-Евксиноград с дарение в помощ на уязвими лица за Великден.
» Ротари клуб Севлиево с мисия да предпази медиците в региона
» Ротари клуб Стара Загора с дарение на ОД на МВР Стара Загора