АДГ Пламен Цветков представя Зона 13 - РК РУСЕ ДУНАВ
Дата: 03.02.20161.   Проведе се третото издание на Есенно дунавско барбекю, една успешна форма на набиране на средства, за укрепване на ротарианското приятелство и за познаване и добър публичен имидж на Ротари сред гражданите на Русе.

2. Изгражда се учебен кабинет за деца с увреждания в партньорство със сдружение „Свят за всички” в гр. Русе, което включва и закупуване на компютърни системи за децата, които посещават специалистите от сдружението – психолог, терапевт и др. Стойност на проекта: 6000 лева.

3. Подпомага се детски хор „Дунавски вълни” към Младежки дом – Русе, за участие в международни фестивали. Стойността на проекта е 3000 лв.

4. Възстановена беше чешма в района на Градски хали в гр.Русе. Новото съоръжение отговаря на важна за русенци нужда в екстремните летни горещини, но и популяризира ротарианството, чрез  логото на Ротари Интернешънъл. Стойност на проекта - 6 500 лв.На снимката: Откриване на чешмата в присъствието на ДГ Нина Митева, зам.-кметът на община Русе Димитър Наков и Президентът на РК „Русе-Дунав” Любен Пенев
 
През годините РК „Русе – Дунав” оборудва и реновира 7 физкултурни салона и спортни площадки в средни училища в гр. Русе. Общата им стойност е над 100 000 лв.
 
     
 
На снимката: Президентът Димитър Великов открива обновения салон на ПГДВА „Йосиф Вондрак” – Русе.
Последните 10 новини

» Посещение на ДГ Митко Минев в РК Нова Загора
» Ротари клуб Нова Загора - "Спомоществовател на образованието"
» Международно сътрудничество РК Добрич - РК Измаил
» Ротари клуб – Разград, съорганизатор на конференцията „Нови индустрии, дигитална икономика, общество – проекции на бъдещето – II”
» ДГ Митко Минев в Ротари клуб Провадия
» 4 месеца след началото на ротарианската година 74 процента от целите посочени от клубовете за фонда EndPolio са изпълнени
» Послание на ДГ Митко Минев за м.ноември 2019
» Ротари Клуб Харманли, проведе официална среща с Ротари Клуб Нингбо, Китай
» Три подготвителнни семинара - три невероятни събития във Варна, София и Ямбол
» Списанията на Ротари – България 1933-1941