114 години Ротари Интърнешънъл: Ротари клуб Русе
Дата: 21.02.2019



Ротари клуб Русе е чартиран на 31.05.1994 година с клуб спонсор РК София. Клубът бележи динамично развитие през годините, като спазва квалификационния принцип да включва в своя състав изявени лидери от различни професии с утвърден позитивен имидж в обществото и доказано желание за доброволческа дейност с хуманитарна насоченост. Проектите на клуба включват както традиционни инициативи, придаващи специфичния облик на РК Русе, така и нови дейности, създадени в отговор на обществените потребности на гр. Русе и неговите граждани.

Купи и дари - помогнахме на 340 семейства - м.12,2018
ротари

почистването на района на Хиподрум Русе - кампанията да изчистим България за 1 ден - м.09,2018г.
ротари

Баскетболен турнир на Ротаракт за закупуването на дефибрилатор за КОЦ Русе - вече дарен - на 16,05,2018
ротари


Великденско съкровище - 04,2018
ротари



Ранна диагностика на рака на простата
Целта е повече мъже в рискова възраст, живеещи в отдалечени населени места, да се прегледат безплатно, за да се откие и намали заболяването. От началото на проекта преди 10 години до момента са прегледани повече от 2000 мъже. От 2013 г. е добавен и скрининг на рака на гърдата.


Пейки и кошчета за русенските училища
Изработване и монтиране на пейки и кошчета в двора на няколко русенски училища, като целта е създаване на нор-мални условия за отдих и придобиване на навици за опазване на околната среда. Първият етап от проекта се реализира в ОУ „В. Априлов” Русе, за Деня на народните будители през 2015 г.

Стъклени витражи за „Свети Георги”
С лични средства и дарителска кампания членове на Ротари клуба помогнаха за подмяна на стъклените витражи на църквата „Свети Георги” в град Бяла.