Ротари Варна – Галатея отпразнува своята 16-годишнина
Дата: 08.06.2019

С изискано празненство под мотото „Sweet Sixteen“ Ротари клуб „Варна – Галатея“ отбеляза своята 16-та годишнина.

Ротари „Варна – Галатея“ отпразнува своята 16-годишнина

С изискано празненство под мотото „Sweet Sixteen“ Ротари клуб „Варна – Галатея“ отбеляза своята 16-та годишнина. На него присъстваха представители на ротариански клубове от Варна, Велико Търново, Каварна, Провадия, дами от Инър Уийл клубовете и Зонта интернешънъл, асоциация „Да съхраним жената“, представители на бизнеса и институциите в града.

Създаден през 2003-та г., Ротари клуб „Варна – Галатея“ е един от трите Ротариански клуба, действащи на територията на гр. Варна и е част от голямото семейство на Ротари Интернешънъл.
Едни от най-значимите проекти, реализирани от клуба за последните 16 години са възстановяването на българската църква в Одрин, в партньорство с Тракийското дружество и с помощта на Добрил Димитров; създаване на младежки Интеракт клуб в едно от най-престижните варненски училища – Пета гимназия с преподаване на чужди езици „Йоан Екзарх“, където от 2018 година към клуба действа и „Ротари академия за гражданско образование“; подпомагане на дейността на междупоколенческия център към „Асоциация да съхраним жената“ с поставяне на външна настилка и още много други.
„Това, което ни мотивира да създаваме нашите проекти е да сме полезни за нашата общност и да бъдем щастливи от постигнатите резултати.“, сподели президента на Ротари „Варна – Галатея“ Таня Златанова. „Много успели хора са се опитвали да споделят своето усещане за щастие. И този въпрос има безброй отговори. Един обаче е неоспорим: човек не може да бъде щастлив сам. Днес, ние от Ротари клуб „Варна – Галатея“ сме много щастливи, защото заедно с Вас ще отпразнуваме нашия 16-ти рожден ден, но най-вече защото заедно ще съживим една история. „Историята, която варненските улици разказват“…

„Историята, която варненските улици разказват“ е работното заглавие на новия проект на клуба и каузата, която гостите на партито подкрепиха с присъствието и даренията си. Целта на проекта е да бъде отдадена почит на изтъкнати личности и събития, свързани с историята на Варна. В рамките на проекта улици, които носят такива имена, ще бъдат обозначени със специални табели. QR-кодът от табелите ще води към електронна платформа, създадена за нуждите на проекта, където информацията ще бъде достъпна на 5 езика.
Идеята е в дългосрочен план е инициативата да прерасне в мащабен проект за облагородяване на градската среда.

За доброто настроение на гостите се погрижиха прекрасните Любомира Коева, Яна Златанова, Сезгин и дует „Мелисима“.


Празникът бе съпътстван и от официална церемония по приемането в клуба на още един член –консултантката по личен стил Ирен Христова.

Скъпи приятели, благодарим Ви, че с присъствието си на празника се превърнахте в част от нашата кауза!Последните 10 новини

» Съби Стойчев е президент на Ротари клуб Нова Загора за 2020/2021 година.
» Чартиране на Интеракт Клуб Харманли
» Послание на ДГ Илиян Николов за м.юли 2020
» Недко Недев е новия Президент на РК Сливен
» Ротация на президентите в Ротари клуб Габрово
» Пореден проект на Ротари клуб Сливен
» РК Варна-Евксиноград дари 28 компютърни устройства на ОУ „Г. С. Раковски“ в с. Голямо ново, Търговищко
» Ротация 25.6.2020
» Първата жена Президент на Ротарианското движение в Града на липите встъпи в длъжност
» Ротари клуб – Търговище ремонтира знакова мраморна чешма