Болницата в Шумен получи оборудване със съдействието на РК София Интърнешънъл
Дата: 07.08.2019

Оборудване на стойност 30 000 евро получи МБАЛ Шумен със съдействието на РК София И. нтернешънъл

Ротари клуб София Интернешънъл с успешен международен проект с Ротари клуб Корнойбург – Австрия и Ротари клуб Клостернойбург – Австрия.

Ротари клуб София Интернешънъл стартира международен съвместен проект с два австрийски клуба – Ротари клуб Корнойбург – Австрия и Ротари клуб Клостернойбург – Австрия. Проектът се казва МЕД-Бул (MED-Bul) и е дарителски проект за рециклирана медицинска техника от няколко австрийски болници до български болници с недостатъчно или с лошо оборудване.

Първото оборудване на стойност 30 000 евро беше доставено на 7 август 2019 г. в болницата „МБАЛ – Шумен” АД. Дареното оборудване е в добро състояние и напълно ефективно. Оборудването е устройство за стерилизация, което беше прието с благодарност от директора на шуменската болница Д-р Димитър Костов и бе предадено от Паст секретаря на Ротари Клуб София Интернешънъл и главен организатор на проекта, г-н Румен Русинов на заместник-директора на болницата Д-р Недко Тодоров.

Транспортирането на оборудването до „МБАЛ – Шумен” АД беше извършено безвъзмездно от „Йобстел България” ООД.

Проектът за дарение започва сега и съвместният екип от Австрия и България координира следващата доставка в други български болници. Очаква се тя да се извърши и в рамките на месец август, а през есенните месеци още камиони с медицинска техника да бъдат дарени на български болници.

Ротари , ротарианци , София Интернешънъл , Ротари Клуб , МБАЛ Шумен , здравеопазване

Последните 10 новини

» Първи трепети и любопитство на първокласниците в Община Момчилград бяха сподели лично с Дистрикт Гуверньорът на Дистрикт 2482 арх. Илиян Николов
» Ротари клуб Кърджали се отваря за можещите, младите признати за равноправни партньори
» МИГ Харманли - сред отличниците през предходния програмен период
» Българска агенция спечели световни награди за SEO
» Ротари клуб - Габрово дари на училищата в Габрово, Трявна и Плачковци инфрачервени термометри
» По традиционно РК Нова Загора откри учебната година с подаръци за първокласниците.
» Изявени ученици получиха награди от Ротари клуб Велико Търново
» Послание на ДГ Илиян Николов за септември 2020
» Ротари клуб Нова Загора приключи успешно поредния си проект в сферата на образованието - "Нека свържем света на науката със забавното"
» Всяко предизвикателство е още една възможност