Казанлъшките ротарианци с национална дарителска кампания
Дата: 11.09.2019
Автор: https://www.zakazanlak.bg

По инициатива на Ротари клуб Казанлък, успешно започна национална дарителска кампания за набиране на средства за закупуване на специални кувьози за неонатологичното отделение на Университетската болница в Стара Загора.

По идея на Ротари клуб Казанлък, успешно започна национална дарителска кампания за набиране на средства за закупуване на специални кувьози за неонатологичното отделение на Университетската болница в Стара Загора. Кампанията, насочена към новородени, имащи нужда от допълнителни грижи, стартира навръх Деня на детето 1 юни тази година и ще продължи до 1 юни 2020 година, съобщи президентът на Ротари клуб – Казанлък, Веселин Колев. Той дори посочи, че само преди броени дни младоженци от града на розите са помолили гостите на своето сватбено тържество вместо да им купуват цветя, приготвените за букетите средства да поставят в касичка, като събраните пари те са дарили за благородната кауза.

Инициативата на казанлъшките ротарианци набира скорост и всички, които искат, могат да се включат с SMS: DMS NEO, който да изпратят на номер 17 777 за всички мобилни оператори на територията на страната. Стойността на един SMS е 1 лев.

Само ден преди да съобщи добрата новина, настоящият президент на Ротари клуб – Казанлък, Веселин Колев посрещна в града на розите дистрикт гуверньора на Ротари България Митко Минев. Гостът се срещна с кмета на общината Галина Стоянова и се включи в литийното шествие с чудотворните икони Пресвета Богородица „Скоропослушница“ и Пресвета Богородица „Касперовска“ от гр. Ананиев – Украйна.

Казанлъшкият клуб, който навърши 20 години от своето чартиране, стои много добре по отношение на Ротари общността в България, подчерта Веселин Колев. Ротари обединява в името на благородни каузи, в полза на обществото, в подкрепа на талантливите деца, в помощ на тези, които имат нужда.

„Заедно виждаме свят, в който хората се обединяват и предприемат действия, за да създадат промяна в дългосрочен план – по целия свят, в нашата общност и в самите нас”, цитира визията на Ротари настоящият президент на Клуба. И добави, че в Казанлък продължава започналата през 2018 година кампания „Антидрога” сред учащите се от 5 до 7 клас, по време на която е предоставена богата информация на ученици и родители за опасностите от разпространението на наркотични вещества сред подрастващите и начините за превенция. Продължават съвместните проекти на казанлъшкия клуб с Инър Уийл клуб в подкрепа на семействата с репродуктивни проблеми, със сдружение „Бъдеще за децата”, инициативи в подкрепа на талантливите деца. Ротари клуб – Казанлък, работи в тясна връзка с Община Казанлък по инициативи със социална насоченост като тази за подпомагане на общинската болница „Д-р Христо Стамболски“ и на кампанията „ин витро”. Заради многобройните добри партньорства за различни общественополезни каузи, през 2014 година Галина Стоянова бе удостоена с титлата "Ротари Кмет на България".

През новата ротарианска година, която започна на 1 юли, предстои да продължат традиционните инициативи на Клуба в Казанлък, свързани с благотворителност, с подкрепа на младите хора и семействата и с нови проекти, като благородните начинания са подчинени на мотото: „Ротари свързва света”.Ротари клуб Казанлък


Казанлък , Ротари , Ротари клуб Казанлък

Последните 10 новини

» РК Златоград - Неделино 112 год. Независима България
» Първи трепети и любопитство на първокласниците в Община Момчилград бяха сподели лично с Дистрикт Гуверньорът на Дистрикт 2482 арх. Илиян Николов
» Ротари клуб Кърджали се отваря за можещите, младите признати за равноправни партньори
» МИГ Харманли - сред отличниците през предходния програмен период
» Българска агенция спечели световни награди за SEO
» Ротари клуб - Габрово дари на училищата в Габрово, Трявна и Плачковци инфрачервени термометри
» По традиционно РК Нова Загора откри учебната година с подаръци за първокласниците.
» Изявени ученици получиха награди от Ротари клуб Велико Търново
» Послание на ДГ Илиян Николов за септември 2020
» Ротари клуб Нова Загора приключи успешно поредния си проект в сферата на образованието - "Нека свържем света на науката със забавното"