Посещение на ДГ Митко Минев в РК Шумен
Дата: 12.09.2019На 12.09.2019г. Ротари клуб Шумен посрещна Дистрикт гуверньора на Ротари България Дистрикт 2842 за 2019/2020 ротарианска година - Митко Минев. Освен с местните ротарианци, гостът се срещна с Областния управител на Област Шумен - проф. Стефан Желев и Кмета на Община Шумен - Любомир Христов.
Визитата съвпадна с приключването на първа част от проекта на клуба, който се проведе в седмицата 9-14.09.2019г. и съответства на акцента в ротарианския календар за месец септемри - "Основно образование и грамотност".
В проекта участваха около 45 учителя от няколко шуменски и от околните села училища. Обучителите от Полша, бяха осигурени със съдействието на Mid bay Rotary club, USA. За провеждане на обучението клубът получи съдействието на Шуменски университет "Епископ Константин Преславски". Преподавателите бяха обучени и им се преподадоха инструменти за работа по метода Теория на ограниченията в образованието.
На последвалата вечеря шуменските ротарианци получиха много положителни отзиви от участниците в проекта, както и поздравления от Дистрикт гуверньора.
Създадоха се много нови познанства в духа на годишната тема Ротари свързва света.Последните 10 новини

» Съби Стойчев е президент на Ротари клуб Нова Загора за 2020/2021 година.
» Чартиране на Интеракт Клуб Харманли
» Послание на ДГ Илиян Николов за м.юли 2020
» Недко Недев е новия Президент на РК Сливен
» Ротация на президентите в Ротари клуб Габрово
» Пореден проект на Ротари клуб Сливен
» РК Варна-Евксиноград дари 28 компютърни устройства на ОУ „Г. С. Раковски“ в с. Голямо ново, Търговищко
» Ротация 25.6.2020
» Първата жена Президент на Ротарианското движение в Града на липите встъпи в длъжност
» Ротари клуб – Търговище ремонтира знакова мраморна чешма