Ротари клуб и община Харманли заедно в кампанията „Аз засадих дръвче“
Дата: 18.09.2019
Автор: https://haskovo.live

Ние от Ротари Клуб Харманли вярваме, че големите мечти се осъществяват с малки стъпки и големи сърца! Нека направим България, ЗЕЛЕНА!, призовават от организацията.

Вече са засадени първите фиданки на Спортен комплекс „Хеброс“ и в двора на църквата в с.Българин.
Община Харманли подкрепя инициативата “Аз засадих дръвче” на Ротари клуб Харманли. Това съобщиха от елитния клуб. От там изразяват надежда, че заедно ще докажат значимостта на връзката между хората и природата.
„Какво по-хубаво от това да засадим дърво и да покажем колко е значима, както връзката между хората, така и свързаността ни с природата. С радост и вдъхновение се включихме в инициативата и дадохме старт, като засадихме 1 кедър в двора на църквата „Рождество Пресветая Богородица“ в село Българин и 31 широколистни дръвчета в Спортен комплекс “Хеброс”.
Всяка кауза като тази си струва да се осъществи, защото да засадим дърво означава, че вярваме в утрешния ден.
Включи се и ти!“, призовават от Ротари клуб Харманли.

От клуба обясниха, че това не е просто „темата на деня”, това е нашият свят, за нас и нашите деца и този свят има нужда от действия. Освен община Харманли, в инициативата се включват и местните организации и училища. Общо в рамките на #аззасадихдръвче ще бъде даден нов живот на 1000 дръвчета. Основно това ще бъде направено през пролетта на 2020 година, а до тогава ще се организират други събития, свързани с инициативата. От Ротари клуб Харманли канят всеки, който обича природата, да засади поне 1 дръвче и да го запише в страницата им с хаштаг #аззасадихдръвче, заедно с местоположението на дръвчето. „Ние ще изготвим карта на България, на която ще вписваме всяко засадено дръвче и заедно ще направим България зелена! Ще поканим и много други български и чуждестранни Ротари Клубове, които да предадат идеята в техният град и тяхната страна и така всички заедно, можем да променим света! Ние от Ротари Клуб „Харманли” вярваме, че големите мечти се осъществяват с малки стъпки и големи сърца!Нека направим България, ЗЕЛЕНА!“, призовават от организацията.

#IplantatreeПоследните 10 новини

» Съби Стойчев е президент на Ротари клуб Нова Загора за 2020/2021 година.
» Чартиране на Интеракт Клуб Харманли
» Послание на ДГ Илиян Николов за м.юли 2020
» Недко Недев е новия Президент на РК Сливен
» Ротация на президентите в Ротари клуб Габрово
» Пореден проект на Ротари клуб Сливен
» РК Варна-Евксиноград дари 28 компютърни устройства на ОУ „Г. С. Раковски“ в с. Голямо ново, Търговищко
» Първата жена Президент на Ротарианското движение в Града на липите встъпи в длъжност
» Ротари клуб – Търговище ремонтира знакова мраморна чешма
» Още свири шипченският вятър!