Международен ултрамаратон се проведе в Златоград
Дата: 30.09.2019

На 28.09.2019 г. над 250 участници се включиха в първия ултрамаратон , който се проведе в най-южния град на България – Златоград. Те се състезаваха по трасета с дължина 23, 53 и 85 километра.

Едни от най-известните български бегачи на ултрадълги дистанции участваха в уникалното спортно събитие. Първият старт беше даден в 5 ч сутринта в Златоград. Организаторите, част от които бяха инашите млади приятели от ИАК Златоград, бяха подготвили и обезопасили три трасета с различна трудност. А РК Златоград - Неделино е един от многото спонсори на състезанието.

Емилия Цонева, член на РК Златоград - Неделино и Главен организатор на Ултрамаратона: Отделно трасетата са изпълнени с една невероятна природа, която хората не познават, защото това са Родопите - непознати.

Организаторите смятат да превърнат ултрамаратона в традиция, като обявиха и датата на второто издание на маратона K3 Ultra - 26.09.2020 г., а състезателите бяха категорични, че пак ще се върнат в Златоград.Последните 10 новини

» Посещение на ДГ Митко Минев в РК Нова Загора
» Ротари клуб Нова Загора - "Спомоществовател на образованието"
» Международно сътрудничество РК Добрич - РК Измаил
» Ротари клуб – Разград, съорганизатор на конференцията „Нови индустрии, дигитална икономика, общество – проекции на бъдещето – II”
» ДГ Митко Минев в Ротари клуб Провадия
» 4 месеца след началото на ротарианската година 74 процента от целите посочени от клубовете за фонда EndPolio са изпълнени
» Послание на ДГ Митко Минев за м.ноември 2019
» Ротари Клуб Харманли, проведе официална среща с Ротари Клуб Нингбо, Китай
» Три подготвителнни семинара - три невероятни събития във Варна, София и Ямбол
» Списанията на Ротари – България 1933-1941