4 месеца след началото на ротарианската година 74 процента от целите посочени от клубовете за фонда EndPolio са изпълнени
Дата: 04.11.2019

24 октомври. За нас, ротарианците, в календара този ден е белязан като Денят на Полио.

24 октомври. За нас, ротарианците, в календара този ден е белязан като Денят на Полио.

Каузата Свят свободен от полиомиелит обединява милиони.

В дните около 24 октомври Ротари клубове и дистрикти организират събития и разяснителни кампании за привличане на партньори и доброволци.

В нашия дистрикт през този месец повече от 50% от Ротари клубовете, подкрепени от Ротаракт и Интеракт показаха в общностите силата на нашата организация. Публикациите, информацията, която получихме, и която споделихме с нашите приятели извън Ротари, са многобройни, и с особена гордост искаме да подчертаем съпричастността и масовото участие в кампаниите.

Комитетът за Фондация Ротари предостави специално подготвена презентация. На сайта и в социалните мрежи публикувахме материали и информация, която се използва масово.

Да повторим още веднъж: от 2007 до 2019 година сме дарили 230000 долара, общо над 350 000 долара от възстановяване на Ротари България. Само в дните около 24 октомври клубовете са направили 4339 долара дарения, общо над 7500 от началото на годината. С това 74% от целите посочени от клубовете за фонда EndPolio са изпълнени.

Ротари клуб Раднево, Варна, Харманли, Айтос са клубовете, внесли засега най-голями суми в тази кампания през 2019-2020 година. Приятели от други клубове също имат готовност със своите дарения. Ще ви информираме допълнително.

300 долара са сумите събрани по време на две дистриктни събития чрез малки дарения. Това е един приемлив начин за финансиране чрез малки суми - малките касички, които спонтанно правим.

Културата на даряване определено е претърпяла развитие, и броят на ротарианците направили лични дарения е нарастнал силно. Това дава и положително отразяване в намаляването на броя на клубовете без дарения.

Приятели, нека още един път да подчертаем, че дори и малките вноски от клубовете или техните членове имат положително отражение върху рейтинга при класиране и получаване на съфинансиране от Фондация Ротари.

И като сме на тази тема: да не забравяме, че в края на ноември е семинарът на дистрикта, в който има 3 основни панела. Фондация Ротари е един от тях. Тогава  и ще се обявят дистриктните проекти, получили съфинансиране.

Участвайте в семинара.
Последните 10 новини

» Ротари клуб Нова Загора с дейно участие в честването на 142 години от Освобождението на града от турско робство.
» Бронхоскоп от последно поколение дари Ротари Клуб Велико Търново
» Младежите от Интеракт клуб зарадваха над 300 семейства чрез кампанията Купи и дари
» Младежите от Интеракт клуб Благоевград-Център за осма поредна година даряват коледна топлина на хора в нужда
» Дарители осигуриха храна за 300 бедни домакинства
» Кампания на Интеракт Велико Търново - "Подари Топлина"
» Официално посещение на ДГ2482 Митко Минев в РК Каварна
» РК - Добрич с пореден проект за децата в града
» Посещение на ДГ Митко Минев в РК Добрич
» Ротари клуб Хасково-Аида издигна пластика със знак и откри спортна площадка