Три подготвителнни семинара - три невероятни събития във Варна, София и Ямбол
Дата: 04.11.2019

В последните дни на септември и в първите две седмици на октомври, във времето, в което есента неусетно ни дава сили с намигване към следващия март се случиха три събития – три в едно: Предварителните обучителни семинари за ротарианци.

В последните дни на септември и в първите две седмици на октомври, във времето, в което есента неусетно ни дава сили с намигване към следващия март се случиха три събития – три в едно: Предварителните обучителни семинари за ротарианци.

Пирамидата е една от най-устойчивите фигури. Сигурно това е една от причините Дистрикт гуверньор елект Илиян Николов от Ротари клуб София Сердика, като архитект, да избере този брой за своите срещи с бъдещите клубни лидери.

Варна, София и Ямбол бяха гостоприемните домакини на ПредПЕТС.

Три са основните идеи на тези предварителни обучения:
1. Основните цели, поставени в Стратегическият план на Ротари и методиката за постигането им в 4-те основни направления: ротарианските проекти, членството, публичния имидж и  младите поколения.
2. Запознаване на новите клубни лидери и ротарианците по места с Дистрикт гуверньор елект.
3. Изява на нови обучители и потенциални дистриктни лидери.

Трите семинара имаха идентична програма и основни лекции, които бяха представени от алтернативни преподаватели. В същото време се даде възможност, може би доста кратко, лектори от зоните-домакини да се изявят: във Варна великолепно професионално участие на Деси Тончева от РК Варна Галатея, в София – представител на РК София Сердика с развитието на идеята за един проект превърнал резултатите от изследване в мощна банка със здравни данни, в Ямбол  - арх Стенли представи блестящия проект на РК Кърджали дал шанс на бъдещи архитекти.

На всеки от семинарите се събраха между 30 и 50 души – обучители, дистриктни офицери и бъдещи клубни лидери. Да отбележим, че споделянето в неформална среда е също толкова значим ресурс, колкото и класическата дискусия. Споделянето с приятели, срещите със „съученици“, с които ще се служи заедно, са истинско богатство.

Да благодарим за хубавите часове край морето и великолепната вечер на Варненските клубове, за уютната атмосфера и прекрасната неформална вечер на Софийските клубове, за страхотната вечер, организирана от домакините в Ямбол. В тази вечер слушахме прекрасните гласове на ямболските славеи, и като добавим неочакваният концер на орган по време на антракта на семинара - думите са малко!

Приятели, именно РК Ямбол е доказателство за това как един клуб с истинска ротааринска история, далеч от столицата, може да предложи и да сподели опит за влияние в своята общност чрез подкрепата, която и оказва.

Страхотно преживяване осигури на своите фенове и нашият историк - сладкодумният и всезнаещ Цвятко Кадийски

И да отдадем заслуженото на ДГЕ Илиян Николов – интересен, различен, вдъхновен и вдъхновяващ.

Успех, приятелю, успех приятели!
Екипът на Д2482 е ви подкрепя!
Последните 10 новини

» Ротари клуб Нова Загора с дейно участие в честването на 142 години от Освобождението на града от турско робство.
» Бронхоскоп от последно поколение дари Ротари Клуб Велико Търново
» Младежите от Интеракт клуб зарадваха над 300 семейства чрез кампанията Купи и дари
» Младежите от Интеракт клуб Благоевград-Център за осма поредна година даряват коледна топлина на хора в нужда
» Дарители осигуриха храна за 300 бедни домакинства
» Кампания на Интеракт Велико Търново - "Подари Топлина"
» Официално посещение на ДГ2482 Митко Минев в РК Каварна
» РК - Добрич с пореден проект за децата в града
» Посещение на ДГ Митко Минев в РК Добрич
» Ротари клуб Хасково-Аида издигна пластика със знак и откри спортна площадка