25 ГОДИНИ РОТАРИ КЛУБ СМОЛЯН
Дата: 02.11.2019

На 11.11.2019г. се навършват 25години от чартирането на РК Смолян. Четвъртвековното израстване на клуба бе отбелязано на 02.11.2019г. и бе съчетано със среща на ДГ Митко Минев с нашия клуб.

Ротарианското колело направи 25 пълни оборота и Ротари клуб Смолян, чартиран през 1994 година, този месец навършва юбилейна годишнина.
На 2-ри ноември тя бе отбелязана тържествено в присъствието на Дистрикт гуверньора Митко Минев,ПДГ Наско Начев, Номини Дистрикт гуверньора Борислав Къдреков и ротарианци от различни клубове в страната. Младото поколение също отпразнува кръгла годишнина – 10 години от основаването на Интеракт клуб Смолян. Като съпътстваща проява в същия ден в конферентната зала на „Кипарис алфа” бе проведена годишната дистриктна асамблея на Интеракт – участваха 96 души интерактори и техните придружители ротарианци от цялата страна.
През изминалите години се менеше темата, както и слогънът на всяка ротарианска година, но едно нещо оставаше неизменно – стремежът ни да разгърнем пълния си потенциал в служба на хората от общността, в която живеем, да прегърнем цялото човечество с мечтите си, позитивните си мисли и добрите дела, да свържем света чрез създаване и укрепване на приятелства.
Една от основните цели на Ротари клуба през изминалите ротариански години беше подпомагане на децата в неравностойно социално положение. Два празника годишно подаряваше организацията ни на малчуганите от домовете и центровете – преди Коледа и за 1 юни. Този проект през последните години се трансформира в подпомагане на талантливи деца от региона. Мнозина свързват Ротари клуб – Смолян със стипендията, която връчваме в навечерието на студентския празник на студенти с отличен успех във финансово затруднение от филиала на ПУ „Паисий Хилендарски” в Смолян (тази година стипендията, както и поощрителните парични възнаграждения ще бъдат връчени за 15-ти пореден път).
Една от най-масовите прояви не само на клуба, но и на дистрикта изобщо е Зимният празник на ротарианците и техните семейства, който се провежда през март в Пампорово и събира ротарианци от целия дистрикт и от чуждестранни клубове. Тази ротарианска година Зимният празник ще навърши своята 20-та годишнина.
Най-мащабният ни дистриктен проект през последните години бе оборудването на компютърна зала в ППМГ „Васил Левски”, която наскоро отбеляза тържествено 100-годишнината от създаването си.
Трябва да споменем ежегодните очни прегледи на 5-годишните деца от смолянските детски градини, както и прегледите и изследванията на възрастни за простата и др.
На благотворителната вечеря бяха събрани средства за новия проект на клуба – изграждане на Вело Пъмп Трак /Велописта/ в Смолян.Последните 10 новини

» Съби Стойчев е президент на Ротари клуб Нова Загора за 2020/2021 година.
» Чартиране на Интеракт Клуб Харманли
» Послание на ДГ Илиян Николов за м.юли 2020
» Недко Недев е новия Президент на РК Сливен
» Ротация на президентите в Ротари клуб Габрово
» Пореден проект на Ротари клуб Сливен
» РК Варна-Евксиноград дари 28 компютърни устройства на ОУ „Г. С. Раковски“ в с. Голямо ново, Търговищко
» Първата жена Президент на Ротарианското движение в Града на липите встъпи в длъжност
» Ротари клуб – Търговище ремонтира знакова мраморна чешма
» Още свири шипченският вятър!