Проект на РК София-Витоша снабди с инвалидни колички десет български болници
Дата: 09.12.2019Болниците в България постоянно се сблъскват с недостиг на такива важни за болнитеНа 5 декември в болница „Света Анна“ в София се състоя официалното връчване на инвалидните колички, дарение от ротарианци от Франция и България.
 и техните близки помощни средства, каквито са инвалидните колички и проходилките. В десет от нашите болници този дефицит се преодолява благодарение на българо-френски ротариански проект.
 
Проектът е по инициатива на г-жа Аник Бар, почетен консул на България в Лил и член на РК Кроа Васкал, която се свърза с представители на Ротари клуб София-Витоша. С нейна помощ беше осъществен контакт между РК Бетюн Артоа, който е дарител по проекта и българския клуб, който приема дарението и го разпределя между нуждаещите се здравни заведения.
 
Във Франция инвалидните колички, както и голяма част от цялото медицинско оборудване, трябва да се подменят след определен период от време.  Доста от тях са в много добро състояние, запазени и почти нови. Вместо да бъдат бракувани, те получават втори живот у нас благодарение на този проект.

В реализирането на проекта взе участие и Ротаракт клуб София-Витоша Изгрев. С помощта на ротаракторите бяха разпределени получените 35 инвалидни колички и 35  проходилки. Бенефициенти по проекта са десет български болници. Сред са „Пирогов“, ИСУЛ, „Света Анна“, „Свети Наум“, Александровска, както и лечебните заведения в Дупница, Ихтиман, Елин Пелин и Пирдоп.
Очаква се проектът да продължи да се развива и през следващите години.
Последните 10 новини

» Ротари клуб Нова Загора с дейно участие в честването на 142 години от Освобождението на града от турско робство.
» Бронхоскоп от последно поколение дари Ротари Клуб Велико Търново
» Младежите от Интеракт клуб зарадваха над 300 семейства чрез кампанията Купи и дари
» Младежите от Интеракт клуб Благоевград-Център за осма поредна година даряват коледна топлина на хора в нужда
» Дарители осигуриха храна за 300 бедни домакинства
» Кампания на Интеракт Велико Търново - "Подари Топлина"
» Официално посещение на ДГ2482 Митко Минев в РК Каварна
» РК - Добрич с пореден проект за децата в града
» Посещение на ДГ Митко Минев в РК Добрич
» Ротари клуб Хасково-Аида издигна пластика със знак и откри спортна площадка