РК - Добрич с пореден проект за децата в града
Дата: 16.12.2019

Ротари клуб – Добрич подари уреди за подобряване на двигателната активност на децата в детските градини

Ротари клуб – Добрич подари на малчуганите във всички детски градини в града уреди за подобряване на двигателната активност, които да използват в учебния процес.
Днес в двора на Детска градина № 8 „Бодра смяна” официално беше приключен проект "Подобряване на двигателната активност на децата в ранна детска възраст". На събитието присъстваха зам.-кметът по „Хуманитарни дейности” д-р Емилия Баева, президентът на Дистрикт 2482 България - дистриктен гуверньор Митко Минев, президентът на Ротари клуб Добрич - инж. Генади Ганчев, ротарианци и представители на детските градини.
„Идеята се роди още през месец февруари, тази година. Решихме да направим проект, с който да дадем възможност на децата да придобият повече умения за постигане на по-добра двигателна активност като подрастващи. Събрахме средствата на благотворителен бал и днес ги даряваме под формата на игри за детските градини. Те са съобразени с учебните планове на най-малките, така че да могат да им помагат през учебната година”, каза президентът на Ротари клуб – Добрич Генади Ганчев.
„Ротари клуб – Добрич доказа, че е място, което събира хора, проявяващи своята гражданска ангажираност към общността, в която живеят и работят. Грижата за младото поколение е основна цел и задача на ротарианските клубове в страната. Освен закупуването на уреди, които ще послужат за въздействие върху физическото възпитание на всички деца от град Добрич, нашите клубове организират и други проекти, които се изразяват в грижа и профилактика на ранни детски заболявания. Фитнес уредите ще помогнат на децата да растат здрави, възпитани и снабдени с енергията и физическата устойчивост да могат да се включат в събитията, които ги очакват, а именно първите им стъпки в училище и заниманията, които изискват съответната физическа натовареност”, заяви президентът на Дистрикт 2482 България - дистриктен гуверньор Митко Минев.Последните 10 новини

» Още свири шипченският вятър!
» Подарък за 150-годишния юбилей на Читалище “Развитие“ от Ротари клуб Севлиево
» Дарение на Пациентски монитор на Акушеро-Гинекологичен Комплекс в УМБАЛ “Проф. д-р Стоян Киркович” - град Стара Загора
» Ротари клуб Смолян дари станции за дезинфекция на болницата в Смолян.
» Послание на ДГ Митко Минев за м.май 2020
» 9 софийски клуба ЗАЕДНО в борбата с Covid-19
» РОТАРИ КЛУБ ДАРИ КОМПЮТРИ НА УЧИЛИЩАТА В ПАНАГЮРИЩЕ
» РК Варна-Евксиноград с дарение в помощ на уязвими лица за Великден.
» Ротари клуб Севлиево с мисия да предпази медиците в региона
» Ротари клуб Стара Загора с дарение на ОД на МВР Стара Загора