Ротари клуб Хасково-Аида издигна пластика със знак и откри спортна площадка
Дата: 16.12.2019

Ротари клуб Хасково-Аида издигна пластика със знак и откри спортна площадка

Представители на Ротари клуб Хасково-Аида издигнаха пластика със знака на Ротари Интернешънъл и откриха спортна площадка в парк "Кенана" днес. Повод за инициативите е 15-тата годишнина на организацията.

Пластиката е разположена в градинката на кръговото на булевард "Освобождение", в района на бензиностанциите.

"Идеята за този проект се зароди преди няколко години в нашия клуб и мина своето развитие - от една графика до реалното изпълнение, което днес искаме да представим и подарим на града", каза президентът на Ротари клуб Хасково-Аида Мария Даскалова. Пластиката се състои от основа под формата на ръкописната буква "Х", с която започва и името на Хасково. В нея е вградено зъбно колело, което е символ на Ротари още от самото създаване на ротарианството преди повече от век. "Колелото символизира движението напред, развитието и службата в полза на общността", уточни Мария Даскалова.

Тя отчете, че през 15-годишната дейност на Ротари клуб Хасково-Аида са реализирани над 50 проекта в служба на общността за образование, здравеопазване, детско и майчино здраве, спорт.

Само тази година Ротари клуб Хасково-Аида успоредно финализира четири проекта. Сред тях е тази пластика, която е дарение за град Хасково и го нарежда сред останалите населени места, които имат такива символи на Ротари. В цял свят традиционно се поставят символи на Ротари в градовете, в които има работещо ротарианско общество. "За нас е голяма чест и гордост, че вече и Хасково има такъв символ, който ще показва на всички граждани и гости на града, че в Хасково има една сплотена общност, която служи на гражданите", каза Даскалова.

По-късно бе открита довършената спортна площадка на открито в парк "Кенана". На няколко етапа там бяха монтирани различни фитнес уреди и пейки на обща стойност около 23 000 лева, уточни депутатът Митко Полихронов, който е член на Ротари клуб Хасково-Аида. Последният етап от спортната площадка бе монтиране на уникално комбинирано съоръжение. То е първото по рода си в България и в него са вградени 9 уреда. Довършването на спортната площадка е със съфинансиране от Община Хасково по проект "Граждански инициативи 2019".

"Надяваме се тя да се ползват с радост от всички жители и гости на град Хасково", казаха от организацията.

Предстои довършването и на друг проект на клуба, спечелил финансиране по „Граждански инициативи 2019” на Община Хасково – обновяване на детската площадка в Зоокът „Кенана”. Там са монтирани различни нови детски съоръжения - люлки, пързалка, катерушки, къщичка, пейки.

15-тата годишнина на Ротари клуб Хасково-Аида бе отбелязана с празнично благотворително тържество на 7 декември 2019 г. Със събраните средства организацията продължава традицията си да подкрепя млади таланти в града. Тази година парите ще бъдат дарени на три младежки формации в Хасково – Школа по приложни изкуства „Колорит” към читалище „Заря-1858”, Детски танцов ансамбъл „Пъстрица” към Ансамбъл за народни песни и танци „Китна Тракия“ при Тракийско дружество „Георги Сапунаров“ Хасково и Спортен клуб „Рона“.Последните 10 новини

» Зелено Дарение
» РОТАРИ КЛУБ СТАРА ЗАГОРА ПРИЕМ НОВИ ЧЛЕНОВЕ
» Ротари клуб Плевен Центрум дари специализиран бус на ЦСОП „П. Р. Славейков”
» Ротари клуб Казанлък прие нов член
» Компютри за учениците от три села в дупнишко
» Ротари клуб Нова Загора връчи ежегодните си отличия за "Будител на годината"
» Дарение за учениците от Дупница и Сапарева баня
» Послание на ДГ Илиян Николов за ноември 2020
» проект "ПРОЧЕТИ И ПРЕДАЙ НАТАТЪК"
» ПРЕЗИДЕНТСКА ГРАМОТА ЗА МАНДАТ 2019-2020