Младежите от Интеракт клуб Благоевград-Център за осма поредна година даряват коледна топлина на хора в нужда
Дата: 24.12.2019



За 8-ма поредна година, Интеракт клуб Благоевград-Център* осъществява успешно своя проект „Подари помощ“.
Младите хора с огромен хъс се впускат в тази благородна инициатива, която е посветена на хората в нужда.

*Интеракт е младежка програма на Ротари Интернешънъл за тинейджъри от 12 до 18 години.


В проекта взеха участие ученици от Природо-математическа гимназия „Акад. С. Корольов“, Езикова гимназия „Акад. Л. Стоянов“, Национална хуманитарна гимназия „Св. Св. Кирил и Методий“ и Професионална гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Васил Левски“ в Благоевград.

В рамките на три седмици преди Коледа, в големите вериги магазини в града имаше поставени колички или кутии, в които всеки желаещ можеше да остави закупени вече от него продукти.
Членовете на Интеракт клуб Благоевград – Център бяха предоставили списък с възможните хранителни продукти, като бяха включени стоки от първа необходимост, с дълъг срок на годност.
След това, това продуктите бяха разпределени в пакети, които с помощта на Домашния социален патронаж да бъдат раздадени на нуждаещите се хора.

Според президента и вицепрезидента на клуба, тази година са събрани 3 пъти повече продукти в сравнение с преходната, което е огромен успех.

Видимо е, че с всяка изминала година даренията се увеличават, което показва, че хората все повече отварят сърцата си и стават все по-съпричастни към нуждаещите се.

Интеракт клуб Благоевград-Център