Дарители осигуриха храна за 300 бедни домакинства
Дата: 23.12.2019Две паралелни акции организираха доброволци от Хасково през последните дни. В партньорство с община Хасково през почивните дни младите хора от Ратаракт Хасково раздадоха пакети с продукти от първа необходимост на близо 300 домакинства  от селата в общината, както и на социални съюзи от Хасково. Социално слабите хора са от резервните списъци за „Топъл обяд“ и други услуги. Ротаракт инициираха кампанията в навечерието на Коледа и пожелаха техните послания за топла и щастлива Коледа да стигнат до повече хора в нужда. 

Днес своето дарение направиха и Ясен Гергинов и семейството му. Нови 380 пакета с хранителни продукти за коледната трапеза на нуждаещи се хора заминаха рано тази сутрин за селата. Там стоките бяха раздадени със съдействието на кметовете и доброволци. Освен индивидуални пакети, семейството предостави и хранителни продукти на Съюза на военноинвалидите в Хасково. Към него се присъедини и млекопреработвателна фирма.

Със съдействието на ДНА пакетите достигнаха още днес до членовете на Съюза на военноинвалидите, а част от продуктите, предоставени от Гергинов и семейство, ще останат за столовото хранене на членовете на съюза. 

Община Хасково съдейства на доброволците и подпомогна логистично техните кампании. „За нас е удоволствие да си партнираме с Ротаракт, с дарители като сем. Гергинови и фирма БМК. Радваме се, че все повече хора разтварят сърцата си и правят благотворителни жестове за хората в нужда. С помощта на кметовете на села успяхме да стигнем до стотици домове и хора, и се надяваме да сме направили Коледа по-светла и щастлива“, коментира заместник-кметът Динко Тенев, който координира кампаниите


доброволци , община Хасково , Ратаракт Хасково

Последните 10 новини

» Послание на ДГ Илиян Николов за м.юли 2020
» Ротация на президентите в Ротари клуб Габрово
» Пореден проект на Ротари клуб Сливен
» РК Варна-Евксиноград дари 28 компютърни устройства на ОУ „Г. С. Раковски“ в с. Голямо ново, Търговищко
» Първата жена Президент на Ротарианското движение в Града на липите встъпи в длъжност
» Ротари клуб – Търговище ремонтира знакова мраморна чешма
» Още свири шипченският вятър!
» Подарък за 150-годишния юбилей на Читалище “Развитие“ от Ротари клуб Севлиево
» Дарение на Пациентски монитор на Акушеро-Гинекологичен Комплекс в УМБАЛ “Проф. д-р Стоян Киркович” - град Стара Загора
» Ротари клуб Смолян дари станции за дезинфекция на болницата в Смолян.