Финализиране на грантов проек на РК Петрич "В ПЕТРИЧ СЕ РАЖДА ЖИВОТ"
Дата: 21.01.2020

В деня на родилната помощ - 21 януари, РК Петрич реализира своя глобален грантов проект "В ПЕТРИЧ СЕ РАЖДА ЖИВОТ", финансиран от Фондация Ротари към Ротари Интернешънъл и Община Петрич.

В деня на родилната помощ 21 януари , РК Петрич реализира своя глобален грантов проект "В ПЕТРИЧ СЕ РАЖДА ЖИВОТ", финансиран от Фондация Ротари към Ротари Интернешънъл и Община Петрич. Проектът е закупуване на апаратура от най-висок клас, съизмерима със световните стандарти и дарена на Акушеро-гинекологично и Детско отделение към МБАЛ "Югозападна болница" ООД .
Общата стойност на проекта на Ротари клуб Петрич "В ПЕТРИЧ СЕ РАЖДА ЖИВОТ" е 86 973 щатски долара, от които 75 253 щ.д. са осигурени от Фондация Ротари към Ротари Интернешънъл с огромната подкрепа на Ротари клубове от Европа, Америка и Русия и 11 700 щ.д. от Община Петрич.
Основен международен партньор по проекта е Ротари клуб Ярмуут от САЩ.
Проектът се реализира през последната една година и включва изключително модерна и съвременна медицинска апаратура за пренатална диагностика и мониторинг на бременността и следродилна грижа .
На тържествената церемония по даряване на медицинската апаратура за Акушеро-гинекологично и детско отделение в МБАЛ "Югозападна болница" ООД , присъстваха ПДГ Нина Митева, ДГН Борислав Къдреков, Дейвид Кидчен - РК Ярмуут САЩ, Виолина Костова-представител на Комитета Фондация Ротари към Д2482 , г-н Димитър Бръчков - Кмет на Община Петрич, както и много дгуги гости и приятели ротарианци, лекари и акушери от местната болница.
В знак на благодарност и признателност към всички, които допринесоха идейно и оперативно за успешното реализиране на проекта "В ПЕТРИЧ СЕ РАЖДА ЖИВОТ" , Ротари клуб Петрич връчи пет плакета със симовол на новородени бебешки крачета на своите партньори .
Накрая пожеланието на всички бе да се раждат здрави и щастливи много бебета в Родилно отделение на МБАЛ "Югозападна болница"ООД.Последните 10 новини

» Ротари Клуб Харманли и фирма Димана раздават маски в ромските махали
» Ротари клуб Нова Загора - дезинфектанти за МБАЛ "Св.Петка Българска"
» Послание на ДГ Митко Минев за м.април 2020
» Зонта клуб, Ротари клуб – Велико Търново и Ротари клуб – Елена, дариха на МОБАЛ апаратура за над 20 000 лева
» Ротари Клуб Айтос дари 1000.00лв, с които да се закупят предпазни средства за медиците от МБАЛ Айтос.
» Ротари клуб Горна Оряховица се включи в дарителската кампания на Общината
» Ново дарение получи МБАЛ-Пазарджик
» Ротари клуб Троян направи ценно дарение на Филиала за спешна медицинска помощ
» Ротарианци дариха средства за купуване на респиратор за болницата в Павликени
» Ротари клуб Самоков дари защитни облекла и шлемове за медиците на МБАЛ Самоков и филиала на ЦСМП