Каузи на Интеракт Карнобат
Дата: 02.02.2020

Каузите на Интеракт започнаха!

Непосредствено след благотворителния концерт, който се проведе със съдействието на клуб Ротари, град Карнобат, на 20 ноември в навечерието на един светъл християнски празник – Деня на християнското семейство, младежите от Интеракт започнаха да работят в полза на градското общество.
Сумата, която беше събрана от даренията на концерта, се използва за няколко благотворителни каузи. По случай предстоящия празник – Коледа, интеракторите зарадваха децата от детските градини в града, като с част от парите бяха закупени голям брой играчки – конструктори, занимателни, образователни игри и много други, бяха подарени на децата от Дядо Коледа, Снежанка и джуджетата на Интеракт.
Раздаването на подаръците се проведе в три последователни дни, като започна от 2 декември с детските градини – „Вълшебство” и „Мир”, на 3 декември бяха посетени децата от градините „Яна Лъскова” и „Славейче”, а в последния ден от раздаването, на 4-ти декември, беше посетена и детска градина – „Иглика”.
Децата посрещнаха своите гости подобаващо, като им пяха песни и ги дариха с десетки искрени усмивки. Бяха развълнувани и благодарни от подаръците. Чувствата бяха взаимни, децата и интеракторите се забавляваха заедно и успяха да посрещнат празничния дух на Коледа.
Но работата на Интеракт не спря до тук, те продължиха в духа на доброто и осъществиха още няколко каузи. Малко по – късно, в средата на месеца – 18 декември, интеракторите посрещнаха децата от ЦСРИ „Света Анна” в ритуалната зала, където им раздадоха куп подаръци, на които децата отвърнаха с огромна благодарност.
В същия ден беше осъществена и втора кауза, която беше свързана с детската библиотека, за която бяха закупени 25 книги – детска литература и детската секция на библиотеката нарасна още повече. В знак на благодарност НЧ „Димитър Полянов – 1862г.” град Карнобат прие дарението и обеща да изпълни волята н дарителите, а именно библиотеката да съхранява книгите, да ги популяризира и предоставя за ползване от читателя.

*Събитието е отразено в местна медия - вестник "Карнобатски глас"Последните 10 новини

» РК Златоград - Неделино 112 год. Независима България
» Първи трепети и любопитство на първокласниците в Община Момчилград бяха сподели лично с Дистрикт Гуверньорът на Дистрикт 2482 арх. Илиян Николов
» Ротари клуб Кърджали се отваря за можещите, младите признати за равноправни партньори
» МИГ Харманли - сред отличниците през предходния програмен период
» Българска агенция спечели световни награди за SEO
» Ротари клуб - Габрово дари на училищата в Габрово, Трявна и Плачковци инфрачервени термометри
» По традиционно РК Нова Загора откри учебната година с подаръци за първокласниците.
» Изявени ученици получиха награди от Ротари клуб Велико Търново
» Послание на ДГ Илиян Николов за септември 2020
» Ротари клуб Нова Загора приключи успешно поредния си проект в сферата на образованието - "Нека свържем света на науката със забавното"