С цвете в ръка срещу репродуктивните проблеми
Дата: 13.03.2020

За втора поредна година младежите от Ротаракт клуб Велико Търново инициираха кампания С цвете в ръка срещу репродуктивните проблеми.

Младите хора от РОТАРАКТ клуб Велико Търново и техните партньори по проекти от фондация “Искам бебе” и Община Велико Търново, организират дарителското събитие заедно. Основната цел е събиране на средства за подкрепа на двойки, за които зачеването на бебе е съпътствано с препятствия.

Както и миналата година, те позиционираха своите урни за дарения пред Община Велико Търново, а за всяка сума над 5 лв. дарителите получаваха роза в различни цветове. Организацията подкрепя различни социални каузи, като борбата с безплодието е една от най-чувствителните.

За щастие с програмата на община Велико Търново “Инвитро” от 2011г. са родени 61 бебета, а фондация “Искам бебе” целогодишно събира средства за подпомагане на двойки в цяла България. Акции като тези са силно необходими, за да може все повече двойки да получат шанс да имат свое дете, тъй като процедурите са скъпи и понякога непосилни.

Всеки, съпричастен с каузата на Ротаракт, успя както да зарадва любимата жена с роза от кампанията, така и да бъде част от построяването на едно взаимно помагащо си общество. Другите дарителски акции на младежите са винаги успешни, което е показателно за това, че великотърновци обединяват усилия, за да помагат.

Кампанията се проведе на 7-ми март с ограничено време, поради метеорологичните условия, но въпреки това само за малко повече от 2 часа събраните средства възлизат на 733.20 лв.
Събраните средства от “С цвете в ръка срещу репродуктивните проблеми” ще бъдат изцяло дарени на фондация “Искам бебе”. Различни събития са финансирали фондацията в последните месеци и парите от тях, както и от “С цвете в ръка” ще бъдат събрани наедно и разпределени поравно между 5 кандидат-двойки.


Последните 10 новини

» Още свири шипченският вятър!
» Подарък за 150-годишния юбилей на Читалище “Развитие“ от Ротари клуб Севлиево
» Дарение на Пациентски монитор на Акушеро-Гинекологичен Комплекс в УМБАЛ “Проф. д-р Стоян Киркович” - град Стара Загора
» Ротари клуб Смолян дари станции за дезинфекция на болницата в Смолян.
» Послание на ДГ Митко Минев за м.май 2020
» 9 софийски клуба ЗАЕДНО в борбата с Covid-19
» РОТАРИ КЛУБ ДАРИ КОМПЮТРИ НА УЧИЛИЩАТА В ПАНАГЮРИЩЕ
» РК Варна-Евксиноград с дарение в помощ на уязвими лица за Великден.
» Ротари клуб Севлиево с мисия да предпази медиците в региона
» Ротари клуб Стара Загора с дарение на ОД на МВР Стара Загора