Дистриктен проект
Дата: 09.04.2020

Съдействайте за снабдяването на новата лаборатория към УМБАЛСМ „Н.И.Пирогов“- София, с така необходимите и комплекти с тестове, като преведете по сметката на Дистрикт 2482 България-Уникредит Булбанк АД, София -клон Царевец, BIC: UNCRBGSF, IBAN: BG73UNCR96601047410604
с ОСНОВАНИЕ: “COVID 19” !!!
и определената от вас сума!


Здравейте Приятели!

Живеем във времена на изпитание, каквото не сме преживявали в съвременната си история. Точно сега, през тези трудни дни най-силно, най-искрено и по човешки благодарим на доктори, медицински сестри, лаборанти, всички тях, които се грижат за нашето здраве и са на първа линия на невидимия фронт срещу болестта, която преобърна човечеството Covid 19.

Всяко здраво общество се крепи на два основни стълба – непреходните житейски ценности и високата култура на здравеопазване. Да се изправиш срещу човек, когато е най-раним, най-уплашен или най-силно се нуждае от подкрепа, изисква както добра подготовка, така и пълна отдаденост и съпричастност.

По предложение на ПДГ проф. д-р Валентин Стоянов и с негови активни действия и контакти, Изпълнителният комитет на Дистрикта, обсъди и препоръча на Дистрикт Гуверньора да започне реализиране на Дистриктен грант за “Закупуване и предоставяне на новоразкритата клинична лаборатория в Университетската многопрофилна болница за активно лечение и спешна медицина "Николай Иванович Пирогов"  на комплекти с PCR тестове за диагностиране на заболяването причинено от COVID 19, с бюджетни средства от параграф непредвидени разходи и остатък от неусвоени средства от Дистриктен грант, предназначени за финансиране на клубни проекти.

Спецификацията и цената на един комплект е следната:

Набор за количествен анализ на Коронавирус 2019-nCoV, Производител: Bioneer, Република Корея.
Характеристики: Бързо откриване на коронавируси и 2019n-CoV специфичен щам. Готов за използване набор с включени положителна и вътрешна контроли. Набор за количествена детекция, базиран на Real-time PCR.
Наборът е предназначен за работа с автоматичен екстрактор  ExyPrep 16 DX и real-time PCR ExicyclerTM 96, налична в лабораторията по клинична имунология на УМБАЛСМ „Пирогов“.

Цената за един набор е 3696,00 лв. без ДДС. Един брой. Набор е за 96 проби, цена на 1 тест 38,50 лв. без ДДС.
и Набор за автоматична екстракция на вирусна РНК/ДНК

Характеристики: Предназначен за работа със система за автоматична екстракция ExiPrep 16 DX. Наборът е предназначен за бързо и точно изолиране на РНК или ДНК от клинични материали като серум, плазма, урина. Наборът съдържа всички необходими буфери и реагенти за ефективна екстракция на  вирусна РНК или ДНК и е за 96 теста в опаковка. Цена – 1190,00 лв.без ДДС.

Обща цена на комплекта - 4886,00 лв. ДДС - 977,20лв. Крайна цена  5863.20 лв.

УМБАЛСМ „Н.И.Пирогов“ е едно от най-големите болнични заведения в България и водещо в областта на спешната и бедствената медицина и е в авангарда на борбата срещу коронавируса.

Приятели,
Независимо, че сте подкрепили местните здравни заведения, че произвеждате и предоставяте предпазни средства и дезинфектиращи материали, участвате като доброволци в различни инициативи

Моля,
Съдействайте за снабдяването на новата лаборатория към УМБАЛСМ „Н.И.Пирогов“- София, с така необходимите и комплекти с тестове, като преведете по сметката на Дистрикт 2482 България-Уникредит Булбанк АД, София -клон Царевец, BIC: UNCRBGSF, IBAN: BG73UNCR96601047410604
с ОСНОВАНИЕ: “COVID 19” !!!
и определената от вас сума!


За преведените от вас за тази инициатива средства от клубния бюджет или лични дарения, ще получите съответния дарствен сертификат!

Родината има нужда от нас! И то сега!

Спазването на наложените тежки ограничителни противоепидемични мерки са единственият доказан начин да се удължи периода на пик на заразяването с коронавирус", коментира проф. Тодор Кантарджиев. Според него този пик в страната може да се очаква в края на април!

Ваш в Ротари.
Митко Минев
Дистрикт гуверньор 2019-2020
Дистрикт 2482, България