9 софийски клуба ЗАЕДНО в борбата с Covid-19
Дата: 08.05.2020Софийските клубове София, София-Балкан, София-Витоша, София-Възраждане, София-Капитал, София-Сердика, София-сити и София-Център се обединиха в обща кампания и осигуриха със собствени средства апарат и необходимата допълнителна комплектовка към него на Специализираната болница за активно лечение по белодробни болести „Св. София“, Първа терапевтична клиника, гр.София.

Дарението е на стойност 10300 лева и беше предадено официално на 05 май 2020.

Апаратът е за нуждите на пациенти с изкуственa дихателна недостатъчност на дихателните пътища и ще бъде в полза в специализираната работа на медиците от болницата и след края на пандемията. В допълнение, РК София-Интернешънъл се ангажира с доокомплектоване на апарата с пациентски монитор за наблюдение на показатели, който монитор се очаква да пристигне и да бъде дарен всеки момент.

Благодарим на д-р Неделина Куртелова, която сподели с нас за нуждите на болницата и ни помагаше в процеса на идентифициране на точната апаратура. И поклон пред всички медици, грижещи се в момента за здравето на населението по време на пандемията от коронавируса.
 
Последните 10 новини

» Още свири шипченският вятър!
» Подарък за 150-годишния юбилей на Читалище “Развитие“ от Ротари клуб Севлиево
» Дарение на Пациентски монитор на Акушеро-Гинекологичен Комплекс в УМБАЛ “Проф. д-р Стоян Киркович” - град Стара Загора
» Ротари клуб Смолян дари станции за дезинфекция на болницата в Смолян.
» Послание на ДГ Митко Минев за м.май 2020
» 9 софийски клуба ЗАЕДНО в борбата с Covid-19
» РОТАРИ КЛУБ ДАРИ КОМПЮТРИ НА УЧИЛИЩАТА В ПАНАГЮРИЩЕ
» РК Варна-Евксиноград с дарение в помощ на уязвими лица за Великден.
» Ротари клуб Севлиево с мисия да предпази медиците в региона
» Ротари клуб Стара Загора с дарение на ОД на МВР Стара Загора