Осми Голф турнир за Купата на Гуверньора
Дата: 10.08.2020



По традиция, първата събота на август събра участниците в осмия пореден голф-турнир с международно участие за Купата на Гуверньора. Събитието привлече над 30 голфъра от страната и чужбина, които се насладиха на прекрасните условия за игра и отдих, предоставени им от домакините от Пирин Голф Клуб.

За съжаление Корона вирусa, заповедите на Министъра на здравеопазването и колебанията на организаторите до последния момент бяха причина в надпреварата да се включат само 2 ротариански двойки. За сметка на това сред публиката имаше доста повече ротарианци, дошли специално за състезанието. Сред тях бяха ПДГ Митко Минев, ДГЕ Борислав Къдреков, инициаторът и неотменен организатор на събитието ПДГ Валентин Стоянов, много приятели от РК Банско-Разлог и други клубове от страната.

Разбира се, една от основните цели на турнира – популяризиране на ротарианското движение сред голфърите бе постигната! По време на официалното откриване ДГ Илиян Николов сподели целите, които Ротари като световна организация си поставя и пожела успех на всички участници.  Шест часа по-късно резултатите вече бяха ясни. При награждаването на победителите ДГ Илиян Николов отново подчерта ролята и значението на Ротари за развитие на общностите и с усмивка и шеги направи паралел между голфа и Ротари. Това спонтанно предизвика аплодисментите на всички присъстващи.

А ето и резултатите:
Победители в Генералното класиране са братовчедите Младен Шишков и Момчил Шишков; на второ място се класира отбора на Гаро Капрелян и Димитър Георгиев, които са и тазгодишните шампиони сред ротарианците. Трети е тандема Райна Илиева и нейния син Arthur Rosseel, които заеха третото място. Артур Росил получи и приза за най-млад състезател.

Специалните награди Longest Drive и Nearest to the pin, заслужиха съответно Гаро Капрелян и Paul Copeland.

И накрая, едно намигване към всички, които обичат голфа, Ротари или просто искат да споделят приятелството – запишете във вашия календар датата 07.08.2021, първата събота на следващия август. Тогава ще бъде поредният, Девети турнир за Купата на Гуверньора на Д 2482. И не забравяйте – Ротари отваря възможности!!!

Валентин Стоянов ПДГ