Изявени ученици получиха награди от Ротари клуб Велико Търново
Дата: 14.09.2020
Автор: Николай ВЕНКОВСедем изявени ученици от четири великотърновски училища бяха отличени от Ротари клуб – Велико Търново. На официално тържество, което се проведе до Цветния часовник в центъра на старата столица, изграден по проект на местните ротарианци, младежите получиха ваучери на стойност 300 и 400 лева. Всички наградени са лауреати и носители на призови места на различни национални олимпиади.
Отличия за своите постижения получиха Есин Мехмедали от ЕГ “Проф. д-р Асен Златаров”, която е първа на олимпиадата по немски език, както и Йоанна Йорданова – ученичка от същото училище, лауреат на олимпиадата по испански език. Сред наградените са четирима представители на ПМГ “Васил Друмев” – Преслав Иванов е лауреат на олимпиадата по английски език, Даниел Трополинов-на олимпиадата по информатика, Пламен Миланов е втори на олимпиадата по география и икономика, а Поля Иванова е втора на олимпиадата по химия и опазване на околната среда. Ивайла Глушанова от Американския колеж беше отличена за второто си място на олимпиадата по английски език.
“Щастливи сме, че за пета поредна година реализираме нашия проект “Талантливите деца на Велико Търново”. Вярваме, че те са бъдещето не само на нашия град, но и на цялата страна, а постиженията им заслужават поздравления”, каза в обръщението си към присъстващите президентът на клуба Мирослав Генов. Той призова всички ученици да се присъединят към младежките структури на Ротари – Ротаракт и Интеракт, подчертавайки, че те са организатори на редица благотворителни инициативи и дарителски акции, полезни за обществото.
“Радостен съм, че в лицето на учениците, заслужили нашите награди, мога да приветствам едни лидери на знанието. Щастлив съм, че Ротари намира в една от зоните си на фокус, а именно образование и грамотност, такива личности, заслужаващи уважение. Успехите, които те са постигнали чрез своите знания, са признание за хора, стремящи се да постигнат нещо повече в живота”, каза Митко Минев – паст дистрикт гуверньор на Ротари – България. Той добави, че от тази година в зоните на фокус на Ротари Интернешънъл влиза и екологията и призова младежите да работят в тази насока.
Организаторите пожелаха на наградените младежи успех в по-нататъшното им развитие и споделиха надежда, че следващата година отличените ученици ще са още повече.
Сред гостите на събитието бяха членове на Ротари клуб, учители, родители, близки и приятели на изявените младежи.ученици , Ротари клуб , Велико Търново

Последните 10 новини

» Първи трепети и любопитство на първокласниците в Община Момчилград бяха сподели лично с Дистрикт Гуверньорът на Дистрикт 2482 арх. Илиян Николов
» Ротари клуб Кърджали се отваря за можещите, младите признати за равноправни партньори
» МИГ Харманли - сред отличниците през предходния програмен период
» Българска агенция спечели световни награди за SEO
» Ротари клуб - Габрово дари на училищата в Габрово, Трявна и Плачковци инфрачервени термометри
» По традиционно РК Нова Загора откри учебната година с подаръци за първокласниците.
» Изявени ученици получиха награди от Ротари клуб Велико Търново
» Послание на ДГ Илиян Николов за септември 2020
» Ротари клуб Нова Загора приключи успешно поредния си проект в сферата на образованието - "Нека свържем света на науката със забавното"
» Всяко предизвикателство е още една възможност