Дарение за учениците от Дупница и Сапарева баня
Дата: 02.11.2020

Ротари клуб Дупница реализира идеята на Коледния благотворителен бал 2019г.

Реализирана е идеята на Коледния благотворителен бал 2019г на Ротари клуб Дупница - оборудване на класни стаи за ученици между V и VII клас с цветни чинове в кабинети по история и география в 5 училища в Дупница и 1 в гр. Сапарева баня.
В кабинетите по история чиновете са с ликове на видни български владетели и революционери с най-важната информация за тях - кан Аспарух, кан Крум, свети княз Борис I, Цар Симеон Велики, Христо Ботев и още от най-важните личности допринесли за създаването и развитието на България.
Чиновете в кабинетите по география са илюстрирани с политически и природогеографски карти на различни части от света.
Чрез тази наша идея се надяваме децата да запомнят и познават лицата и фактите от нашата история, конкретни исторически важни дати и събития, да научат по-лесно да работят с картите и посоките на света, да бъдат по-запознати с континентите, океаните, релефа, границите на държавите, да задействаме тяхното любопитство и желание за знания. Надяваме се, че ще бъдем полезни и съвсем скоро ще виждаме ефекта от тази наша инициатива.
Като допълниние на чиновете, на 2 ноември, по повод Денят на будителите, на училищата бяха дарени и специално изработени портрети на патроните на съответните училища. Влизайки в училище, всеки ученик ще знае освен името на училището, също и лика на патрона, на който е кръстено.
Пожелаваме на всички ученици и учители една вълнуваща и успешна нова учебна година. Бъдете здрави и целеустремени към нови знания и умения.Последните 10 новини

» Зелено Дарение
» РОТАРИ КЛУБ СТАРА ЗАГОРА ПРИЕМ НОВИ ЧЛЕНОВЕ
» Ротари клуб Плевен Центрум дари специализиран бус на ЦСОП „П. Р. Славейков”
» Ротари клуб Казанлък прие нов член
» Компютри за учениците от три села в дупнишко
» Ротари клуб Нова Загора връчи ежегодните си отличия за "Будител на годината"
» Дарение за учениците от Дупница и Сапарева баня
» Послание на ДГ Илиян Николов за ноември 2020
» проект "ПРОЧЕТИ И ПРЕДАЙ НАТАТЪК"
» ПРЕЗИДЕНТСКА ГРАМОТА ЗА МАНДАТ 2019-2020