Компютри за учениците от три села в дупнишко
Дата: 07.11.2020

Ротари клуб Дупница съвместно с Ротари клуб Горна баня направиха дарение на 3 училища в селата около Дупница

В три училища вчера беше направено дарение от Ротари клуб Дупница. В ОУ"Христо Ботев" с.Самораново, ОУ "Христо Ботев" с. Крайници и в ОУ "Св. Св. Кирил и Методий" с. Яхиново бяха предадени по 5 компютърни конфигурации от президентът на Ротари клуб Дупница за 2020-2021г Славчо Павлов заедно с членове от клуба.

15-те компютъра са подарък от Ротари клуб Горна баня за Ротари клуб Дупница, а ние преценихме, че трите училища ще имат голяма полза от тях. Не е тайна, че училищата в селата работят активно със своите ученици, но заради малкия брой на децата и ограничен бюджет невинаги успяват да закупят необходимата за образователния процес техника.

"Днес училището ни получи дарение от Ротари клуб Дупница - пет компютърни конфигурации. Те бяха връчени от президента на клуба Славчо Павлов. Огромни благодарности за помощта, която идва в много подходящ момент!", казаха от ОУ "Христо Ботев" с. Самораново.

Надяваме се, че компютрите ще бъдат в полза както на учениците, така и на учителите за успешно и увлекателно предаване и усвояване на учебния материал. Нека се ползват със здраве и донесат много успехи и отлични оценки.