Ансамбъл Филип Кутев дари средства за украинските бежанци
Дата: 11.04.2022
Автор: https://www.dnesbg.com/obshtestvo/ansambal-vfilip-kutevv-dari-sredstva-za-ukrainskite-bezhantsi.html

Причината за връзката с Ротари клуб Велико Търново е високата степен на доверие, която клубът е създал в обществото, както и активната му дейност за подкрепа на пострадалите от войната в Украйна.

Държавният фолклорен ансамбъл “Филип Кутев” дари средства за украинските бежанци, които намериха подслон на територията на Велико Търново и региона. На 8 април стожерът на българския фолклор ДФА “Филип Кутев” стартира националното си турне с грандиозен концерт в духовната и историческа столица на България.

Преди това от импресарската агенция, организатор на проявата, се свързаха с президента на Ротари клуб Велико Търново, Венелин Иванов, за да заявят, че част от средствата, събрани от рекламните материали, продавани преди и след концерта, ще бъдат дарени на бежанците. Причината за връзката с Ротари клуб Велико Търново е високата степен на доверие, която клубът е създал в обществото, както и активната му дейност за подкрепа на пострадалите от войната в Украйна.

350 лева е сумата, която от ансамбъла ще предоставят на ротарианците, а с тях ще бъдат закупени продукти за нуждаещите се.

Припомняме, че Ротари клубът беше сред първите неправителствени организации във Велико Търново, които създадоха организация за помощ на украинските бежанци в непрекъснат контакт с Координационния център към Общината. Отворени бяха два пункта за дарения на дрехи, хранителни продукти, битови и санитарни пособия, играчки и др.

Младежите от Ротаракт клуб провеждат и кампанията “Купи и дари” в няколко големи търговски обекта в града.

https://www.dnesbg.com/obshtestvo/ansambal-vfilip-kutevv-dari-sredstva-za-ukrainskite-bezhantsi.html