Ротари клуб Благоевград в търсене на новия световен шампион
Дата: 24.07.2012

По традиция Ротари клуб Благоевград провежда ежегоден шах турнир за деца от 6 до 18 години, без ограничения в броя на участинците и възрастовите групи. Играта развива интелектуалните умения на децата, логическото и комбинативното мислене и дава възможност на участниците да се изявят, да се съревновават и да премерят сили със състезатели от различни училища и възрастови групи.


Перфектната организация на домакина на турнира Катерина Марчева и прекрасните награди за участниците,  правят турнира желан не само за учениците от града, но и тези от региона. Тазгодишният най-малък участник - Денис, син на ротарианеца Иван Коларов, показа, че възрастта не е непреодолим фактор в оспорвания двубой по време на състезателния ден. С професионалния си подход, ръководителите на турнира, накараха малките участници да се чувстват истински състезатели в най-интелигентната игра за мислители. Лилия Стоянова, президент за ротарианската 2012-2013 година,  направи първият ходи и даде старт на турнира. В минутите за почивка ротарианците бяха предвидили освежителни напитки и почерпка за участниците, а фланилките с логото на клуба, които облече всеки участник, бяха отличителен знак между състезатили и гости. Най-нетърпеливи бяха участиниците на финала, когато получиха много награди, осигурени от ротарианците. Медалите на участниците им вдъхнаха увереност и самочувствие, че пътят към успеха е труден и бавен, както и самата игра, но изкачването му си струва и за да се постигне е необходимо постоянство и упоритост.
На 1 място момчета се класира Веселин Методиев, който получи медал, грамота и предметни награди. Второто място момчета бе за Йордан Портокалски, а първото място за момичета бе за Виктория Сръндева. Като най-малък участник бе награден синът на ротарианеца Иван Коларов-  Денис. За него този турнир бе първото състезание, което го мотивира за следващи битки.




Благоевград , Ротари клуб , Ротари , Ротари клуб Благоевград , шах турнир , деца , Катерина Марчева , Иван Коларов , Лилия Стоянова