Съоръжение Спорт в парка“ бе открито в началото на м. юли в парк „Казармите в гр. Севлиево
Дата: 07.08.2023

Проектът е на Ротари клуб – Севлиево и е с подкрепата на на Фондация Ротари.

Проектът е на Ротари клуб – Севлиево и е с подкрепата на Фондация Ротари.
Като съпартньори в осъществяването на тази инициатива се включиха Община Севлиево, Бизнес Сдружение „21 век“, Интеракт клуб – Севлиево, РК – Габрово, РК – Ловеч, РК – Плевен и Ротаракт - Велико Търново.

„Нашият проект е факт, не съм споделяла, че е идея на следващия президент на Ротари – Севлиево – Симеон Марков. Проучихме как по света се правят такива спортни съоръжения. Пожелавам си нашето ново спортно място да се ползва от много млади и активни хора“, сподели на събитието Даниела Христова от Ротари клуб – Севлиево, президент на клуба през ротарианската 2022/2023 година.

„Много ми е приятно да бъдем заедно, за да открием този завършен проект, който подпомогнахме. Какво по-хубаво от това един кмет да види нещо, реализирано от хората за хората. Севлиево е град с много спортни клубове и спортуващи хора. Стараем се да развиваме спортната база. Радвам се, че точно такъв проект се реализира на това прекрасно място“, каза по време на откриването д-р Иван Иванов - кмет на Севлиево.

До създаването на новия спортен кът се стига след положително решение на Общински съвет – Севлиево в отговор на предложението от Ротари клуб – Севлиево. Проектът „Спорт в парка“ изгради спортна площадка с различни по сложност фитнес уреди, които са разположени на открито в парк ,,Казармите” и са достъпни за всички.

Общата стойност на проекта е 25 000 лева като голяма част от тях са резултат от даренията на много граждани и фирми с цел подпомагане на поредния успешен проект на РК Севлиево. Ротарианци и интерактори се включиха с лични усилия и труд в подготовката на основите за фитнес площадката.

Преди тържественото прерязване на лентата, поздравления за успешното приключване на ротарианския проект поднесе и Дистрикт гуверньорът на Ротари България - Христо Михайловски, (който по-рано проведе първата си работна среща с бордовете на клубовете от Ротарианското семейство в Севлиево).

Христо Михайловски приветства сърдечно в своя екип и новият президент на РК Севлиево – Симеон Марков, както и нов дистриктен офицер от Севлиево, който ще координира усилията на ротарианците в България за работа с младежта и спорта – Михаил Йонков.