Ротари клуб Русе организира благотворителен Quiz за Деня на Народните Будители
Дата: 01.11.2023

Ротари Клуб Русе организира 'Quiz night' в навечерието на Деня на Народните будители. Събитието привлече 70 участника и събра 900 лв. Събраните средства се използваха за закупиването на книги за Народно Читалище "Васил Левски" в с. Сандрово, Русе. Закупиха се съвременни книги, подкрепяйки образованието и културата в общността. Вечерта бе пълна със забавление и обогатяващи факти.

В навечерието на Деня на Народните Будители, Ротари Клуб Русе организира 'Quiz night' - състезание с въпроси и отговори, което не само забавлява, но и ни насърчава да мислим.

Денят на народните будители е специален празник за всички нас, най-вече за бъдещето на нашите деца, което зависи от нашата грижа и подкрепа. Книгите и световете, които те разкриват, помагат на децата ни да поддържат пламъка на любознанието. Както казва Джордж Р. Р. Мартин, 'Аз съм живял хиляда живота и обичал хиляда любови. Стъпвал съм на далечни светове и видял края на времето. Защото чета.' Нека децата ни разгърнат своите крила с помощта на литературата и любов към книгите.

Вечерта събра около 70 участника, разделени на отбори, които се състезаваха в различни теми. Освен въпроси, свързани с народните будители и българския фолклор, песента 'Незабрава' на Катя Филипова предизвика много участници, а един от най-любопитните факти бе, че нотата 'Ла' е наименована така заради Млечния път! Колко интересно!

Събитието събра близо 900 лв. На Деня на Будителите, Ротари Клуб Русе, начело с президента Емил Кехайов, използва средствата за закупуване на съвременни книги, включително популярни заглавия като 'Дневника на един Дръндьо', 'Библиотека 'Хогуортс' на Дж. К. Роулинг и за по-порасналите читатели - книги от Агата Кристи и Даниел Стийл. Тези книги бяха избрани специално, взимайки предвид интересите на читателите в читалището.
Председателката на читалището, Мариана Георгиева, взе активно участие в събитието и подчерта, че този 'Quiz night' може да бъде първият, но определено не и последният. На 1-ви Ноември 2023, тя с удоволствие прие новите книги и обяви, че те ще бъдат отлично допълнение към съществуващата инициатива “Читател на месеца”.

Ротари Клуб Русе благодари сърдечно на Гоце Коцев, почетен член на Ротаракт Русе, за успешната организация на събитието. Цялата вечер протече в невероятна атмосфера.

Да продължаваме да насърчаваме образованието и културата в нашата общност!