Ротари клуб Нова Загора -традиционен конкурс "Свободна Нова Загора"
Дата: 18.01.2024

Ротари клуб Нова Загора -традиционен конкурс за детска рисунака Свободна Нова Загора

Дни след 14 януари - Освобождението на Нова Загора, бяха наградени отличените в традиционния конкурс за детски рисунки на тема „Свободна Нова Загора“, организиран от Ротари клуб Нова Загора. Награждаването бе уважено от ръководството на Общината и лично от кмета на Община Нова Загора Галя Захариева, с чиято подкрепа се провежда събитието; президента на Ротари клуб Здравко Ников, членове на клуба, директори и учители от училища в града, общественици и граждани.
С приветствие към всички присъстващи от името на организаторите Ротари клуб Нова Загора се обърна Иван Цветанов, който представи идеята на новозагорските ротарианци да подкрепят развитието на художествените заложби на децата, чрез изразяване почитта към паметния за Нова Загора 14 януари. Г-н Цветанов предостави думата на кмета на община Нова Загора Галя Захариева. „Позволете ми да изразя задоволството си, че виждам толкова деца, родители и учители, които приеха предизвикателството на Ротари клуб Нова Загора за тази традиционна изложба, посветена на освобождението на града ни. С удоволствие подкрепяме всяка една идея, която е полезна за децата и за местната общност. Искам да използвам повода, за да благодаря специално на организаторите от Ротари клуб Нова Загора за множеството инициативи и благотворителни дейности, които те предприеха, свързани с образованието.“, бяха думите, с които г-жа Захариева се обърна към присъстващите. „Бъдете здрави, мили деца! Знам, че сте научили нещо ново и интересно в процеса на участие в тази изложба. А на всички нас, родители и учители, пожелавам да продължаваме да търсим други инициативи, за да подкрепяме нашите деца.“
За историческия ход на събитията, довели до освобождението на Нова Загора, разказа уредникът в Исторически музей Нова Загора Георги Камбуров.
В края на вечерта настъпи дългоочакваният момент по обявяване на най-добрите малки художници. Като признание на таланта си те получиха грамоти и подаръци лично от кмета на Община Нова Загора Галя Захариева и президента на Ротари клуб Нова Загора Здравко Ников.
Творбите на малките художници от СУ „Иван Вазов“, СУ „Христо Ботев“, НУ „Любен Каравелов“ и НУ „Св. Паисий Хилендарски“ ще останат изложени във фоайето на библиотеката, за да им се радват нейните посетители и любители на изобразителното изкуство.