Ротари клуб Добрич в подкрепа на проект за болница
Дата: 10.03.2024

Благотворителен концерт в подкрепа на проект СВЕТУЛКА на Фондация ЗА ДОБРОТО и МБАЛ Добрич организира Ротари клуб Добрич.

Благотворителен концерт в подкрепа на проект „Светулка“ на Фондация „За доброто“ и МБАЛ Добрич организира Ротари клуб.

Целта на събитието е да се съберат средства, които да подпомогнат закупуването на необходимото медицинско оборудване и осигуряване на подходящи условия за лечение и възстановяване на малките пациенти.

Проектът за обновяване на детското отделение към болницата, около който се обединяват Ротари клуба и гражданите на Добрич, цели да даде на болните деца усещането за свобода, светлина и най-вече надежда, чрез максимално доближаване на болничната среда до домашната.

Наред с промяната в пространството, проектът предвижда и промяна на отношенията между лекари, пациенти и родители. Това включва обновяване на отделението, така че да предразполага към по-добра грижа и социален контакт за децата, по-добри условия за работа на лекарите и намаляване безпокойството на родителите чрез непрекъсната комуникация.

Благотворителното събитие ще се проведе на 11 април 2024 г. от 19 часа в Драматичен театър „Йордан Йовков“. На добричката сцена ще гостува Варненската държавна опера с оперетата на Имре Калман „Царицата на Чардаша“. Режисьор на постановката е Видин Даскалов, диригент Димитър Косев, а възстановката е дело на Александър Мутафчийски. В спектакъла участват оркестърът, хорът и балетът на Операта. Очакваме незабравимо изживяване, изпълнено с емоции, музика и вдъхновение.
Със закупуването на покана за благотворителното събитие на Ротари клуб Добрич всеки участва в реализирането на проекта за обновено детското отделение, което да даде на малките пациенти светлина и надежда за бързо оздравяване и възстановяване. Всеки принос е от съществено значение за успеха на тази благородна инициатива.
Скоро ще бъдат обявени местата, от които може да се закупят покани за събитието.