Възхвала на българската писменост
Дата: 03.07.2024

Откриване на пластиката "Възхвала на българската писменост" и учредяване на наградата на Ротари Клуб Харманли за принос към общността "Дялко Милковски".

Ротари клуб Харманли реализира поредния си проект, който подари на града на Белоногата!

Пластиката " Възхвала на българската писменост " беше открита вчера в града от президентите на клуба д-р Стефка Здравкова и Красимира Петрова, Милко Милков, Александър Петров и кмета на града г-жа Мария Киркова.

Пластиката е поставена пред Народно читалище "Дружба 1870" - най-старата културна институция в града. Откриването на пластиката бе съпроводено и от друго важно събитие за клуба, а именно учредяването и връчването на наградата "Дялко Милковски" за принос към общността, която Ротари клуб Харманли ще връчва ежегодно на отличена личност, избрана от членовете на клуба.

Честта да бъде първият награден бе на д-р Динчо Генев, на когото д-р Стефка Здравкова връчи новоучредената награда. На събитието арх. Янчо Апостолов беше удостоен със званието "Почетен член на Ротари клуб Харманли". Бяха отличени още г-жа Цонка Малева, г-жа Боряна Петкова и г-н Бойко Йорданов направили големи дарения на клуба.

Заедно можем повече!

Rotary , Харманли