Писмо за м.Октомври на Атанас Атанасов, Дистрикт гуверньор 2012-2013, Д2482 България
Дата: 01.10.2012


Атанас Атанасов, ДГ 2012-2013
Д2482, България


Уважаеми приятели,

Когато бях малък, исках да стана писател, космонавт, футболист и какво ли друго още не.  В деня на приключването на безгрижния си живот обаче, знаех какъв ще стана.

Времето лети, и може би съм или не съм извървял пътя и думите си, но тогава се бях вгледал в себе си и знаех какво искам. Ние сме това, което искаме в живота.

Професията или длъжността, за която мечтаем е част от стремежа ни да сме приети и полезни в обществото. Знам, че всеки има своя уникална мисия, а най-добрият начин да я постигнем е да открием какво обичаме да правим и после да намерим начин да го постигнем, като служим на другите.

Всеки от нас се е присъединил към своя Ротари клуб с класификация, която се базира на професията му. Всъщност очакванията са, че ние представляваме най-доброто от тази професия. Професионалната служба е понякога най-забравеното авеню. Въпреки, че то е кръстопътят на другите авенюта, проектите за професионална служба са много малко и безинтересни.

Този месец, нека покажем на общността, че класификацията ни е важна. Възможностите са безкрайни-станете ментор на по-млад колега, посетете работното място на един от приятелите ви, като група - това не само изгражда прекрасно ротарианско семейство, но може да се окаже и възможност за привличане на нови членове, обмислете принтиране и ламиниране на четиристранния тест и ги разпространете сред членовете на клуба, за да ги поставят на работните си места, обмислете разговор на ротарианци с младите хора, като всеки представи своята професия, поканете говорител, който да обсъди класификационната система в Ротари, обмислете награда за професионална служба, която да даде признание на млади хора.

Това са само идеи, които може да приемете, но аз се обръщам към всеки клуб с молба да направи нещо, което има влияние върху професионалната служба през този месец.

Чрез клубните си визити имам възможност да се срещна с приятелите в Дистрикта. Това доживотно приятелство означава повече от всичко друго, което ще постигна като Гуверньор. Благодарен съм за цялата Ви топлина и искрено гостоприемство. Разбира се това нямаше да е възможно, ако ние не бяхме обединени от класификацията си в Ротари.

Докато се борим за Мир чрез служба през този месец, нека да продължим да правим повече с избраните от нас професии. Нека не се движим, нека летим. Нека бъдем модели за подражание, докато превръщаме думите си в реалност.

Ваш в службата в Ротари,

АТАНАС АТАНАСОВ

ДГ2012/2013

Д 2482 България

РК Шумен



Ротари , ротари България