Теодора Захариева получи посмъртно наградата "Пол Харис" от Ротари клуб
Дата: 22.12.2012

Оптимистично и с поглед в бъдещето на 21.12.2012 ротарианци от деветте столични клуба и Ротари клуб Ботевград се събраха в зала Роял на хотел Шератон, за да отпразнуват настъпващите коледни празници и да отчетат какво са свършили през годината.

 Фолклорен ансамбъл "Модерато" от 20 СОУ и Музикална формация от Народно читалище "Д-р Петър Берон" с ръководител Аделина Колева показаха на какво са способни младите български таланти, а след това се разигра традиционен благотворителен търг и томбола между участниците в бала. От раздадените ротарински награди "Пол Харис фелоу" за успешна дейност през годината за първи път от много време насам беше отличен човек извън кръга на Ротари клуб. Теодора Захариева, която до последния си дъх защитаваше правата на пациентите в България и направи много в борбата с рака, стана посмъртно призьор на наградата, която и посвети д-р Николай Болтаджиев от Ротари клуб София. Той е ръководител на едно от значимите постижения на Ротари в България тази година - закупуването на подвижен мамограф за 150 000 лева, който пътува из цялата страна в помощ на превенцията срещу рака на гърдата. Наградата получи Ива Захариева, дъщеря на Теодора и председател на фондацията, учередена на нейно име.
Президентът на Ротари клуб София Център д-р Владо Костов даде пример за елегантно даряване, като откупи картина на Станка Василева на благотворителния търг и я дари за повторно разиграване на младежите от Ротаракт клуб София Център.