Млади ротарианци с благотворителна акция “Купи и дари”
Дата: 17.12.2012

Превърнала се вече в традиционна, инициативата ще събере преди Коледа продукти, които ще бъдат дарени на социално слаби семейства от Бургас .

За пета поредна година Ротаракт Бургас-Приморие ще проведе благотворителната кампания „КУПИ и ДАРИ“ в морския град. Инициативата стартира на 22-и декември от 11.00 часа в магазините „Метро” и „Кауфланд” (до „Практикер”)  и приключва на 23-и декември в 20 часа.

Превърнала се вече в традиционна, инициативата ще събере преди Коледа продукти, които ще бъдат дарени на социално слаби семейства от Бургас . Изборът на семействата, които ще получат помощта, е направен съвместно с БЧК-Бургас, а продуктите ще бъдат раздадени на Бъдни вечер.

Между 11 и 20 часа на 22-рии 23-ти (събота и неделя) ще се набират продукти в следкасовата зона на супермаркетите „Метро”  и „Кауфланд” (до „Практикер”).

Кампанията „Купи и Дари” стартира за първи път през 2008 г. Идеята на проекта е пазарувайки за себе си, хората да купуват и хранителни продукти за социално слаби семейства и за децата, лишени от родителски грижи. Препоръчителни храни са трайните – боб, леща, ориз, захар, макарони, юфка, пастет, лютеница, пресни зеленчуци и плодове, натурални сокове, солети, бисквити и соленки, ядки, сушени плодове, компоти, шоколади, вафли, кроасани. Купените продукти се оставят в специални колички с надпис „Купи и Дари”.

Над 30 доброволци, от РАК Бургас-Приморие, ИАК Бургас-Пирморие и ИАК Пиргос ще вземат уастие в тазгодишната инициатива.Последните 10 новини

» Съби Стойчев е президент на Ротари клуб Нова Загора за 2020/2021 година.
» Чартиране на Интеракт Клуб Харманли
» Послание на ДГ Илиян Николов за м.юли 2020
» Недко Недев е новия Президент на РК Сливен
» Ротация на президентите в Ротари клуб Габрово
» Пореден проект на Ротари клуб Сливен
» РК Варна-Евксиноград дари 28 компютърни устройства на ОУ „Г. С. Раковски“ в с. Голямо ново, Търговищко
» Първата жена Президент на Ротарианското движение в Града на липите встъпи в длъжност
» Ротари клуб – Търговище ремонтира знакова мраморна чешма
» Още свири шипченският вятър!