Писмо за м.април на Атанас Атанасов, Дистрикт гуверньор 2012-2013, Д2482 България
Дата: 01.04.2013


Атанас Атанасов, ДГ 2012-2013
Д2482, България


Уважаеми клубни лидери,
Скъпи  приятели, Ротарианци,
 
По време на обиколката ми в клубовете от страната наред с темата  на годината  и приоритетите, които ни постави Ротари  Интернешънъл, аз много ясно акцентирах и върху нашата осведоменост за Ротари.
 
Април е месецът, определен за ротарианските списания.  Абонаментът за The Rotarian или за регионалното списание “Ротари  на Балканите” е задължителен за всички  членове на Ротари  клубовете. Тези издания ни предоставят информация за други клубове и дистрикти, предлагат идеи за проекти  и дейности и ни помагат  да се чувстваме по-близо до нашите приятели. А задължителното съдържание от Ротари  Интернешънъл, отпечатвано във всеки брой на регионалните списания,  създава пряка връзка между РИ и всеки ротарианец по света.
 
Когато пиша месечното писмо на гуверньора, което се публикува в нашето списание и в сайта, знам, че това е възможност, която имам само един път в месеца, само за една година. Това е възможност да се обърна директно  към всеки един от вас и моите думи ще останат  запечатани на страниците на списанието  завинаги.
 
Изключителни високо ценя тази привилегия и преди да поема ръководството на дистрикта помолих издателя  на списанието  да ми предостави  пълното  му течение от неговото начало.  Така  имах възможност да се докосна и до събития  в нашия  ротариански живот и преди да стана ротарианец.
 
Месецът на ротарианското списание е време да преосмислим това средство за комуникация, където всички  вие можете да бъдете активната страна, и това да ни направи горди от постигнатото в нашата служба на Ротари  и мира по света.
Не забравяйте и двете предизвикателства,които поставих  пред Вас - Конференцията на Дистрикт 2482, която е възможност да споделим нашите успехи през изминалата година, да научим повече за ротарианците от другите клубове, техните проекти  и не на последно място - да се насладим  на нашето приятелство. Тя ще се състои в Шумен от 07 юни до 09 юни 2013 година. Поканата, програмата и условията за нея ще получите скоро.
 
Както  и Конгреса на РИ,който  ще е от 23 юни до 26 юни в Лисабон, Португалия. Поканата от РИП Сакуджи  Танака е в сайта на Дистрикта. Напомням,че в следващите няколко години, конгресите са в Сидни, Сан Паоло, Атланта и Сеул, все далечни дестинации, предлагащи много екзотика, но и затруднения от разбираем  характер. Призовавам Ви за присъствие, отговарящо на нашето приятелство и отговорността ни за постигането на Мир чрез Служба.
 
Ваш в службата в Ротари,
 
 
АТАНАС АТАНАСОВ ДГ2012/2013
Д 2482 България
РК Шумен


Писмо за месец АПРИЛ

дистрикт гуверньор , атанас атанасов , ротарианските списания , осведомеността в Ротари